Tarif

Levreği bir pişirme kağıdının içine alın. Tuz ve taze karabiber ile tatlandırın. İçerisine defne yaprağı, soğan, sarımsak, fesleğen ve zeytin dilimleri ekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra önden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Levreği servis tabağına alın ve üzerine maydanoz serpiştirdikten sonra servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet levrek
  • 1 yarım demet fesleğen
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 çeyrek demet maydanoz
  • 1 yarım su bardağı çekirdeği ayıklanmış zeytin
  • 4 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı

Benzer Tarifler