Tarif

Küçük boyutlarda seçilmiş kırmızı soğanı, havucu, kabağı ve kurutulmuş domatesi 2cmx4cm’lik iri parçalar halinde doğrayın ve bir kaba alın. Karnabaharı ve sarımsağı da doğrayarak kaba ilave edin.

İnce kıyılmış ıspanağı, zeytinyağını, taze fesleğen, taze kişniş, defne yaprağı, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın.

Sebzelerin yarısını yağlı kağıdın üzerine çok dağıtmadan dizin. Levrek filetolardan birini sebzelerin üzerine oturtun ve kağıdı bohça gibi sarın.

Diğer levrek ve sebzelere de aynı işlemi uygulayarak ikinci bohçanızı da hazırlayın. AutoCook Pro’nun haznesine su ekleyin ve buhar sepetini hazneye yerleştirin.

Sebze ve balıkla doldurduğunuz bohça seklindeki yağlı kağıtları da buhar sepetine yerleştirin ve kapağı kapatın.

AutoCook Pro’da buhar programını seçin ve kısa seçeneğine gelerek süreyi 15 dakikaya ayarlayın. Süre bitene kadar kapağı kapalı tutun. Bitiş sinyalini duyduktan sonra kağıtta levreği tane karabiber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Program: Buhar - kısa


Malzemeler

  • 2 adet her biri 300 gr levrek fileto
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 200 gr karnabahar
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 6 adet kurutulmuş domates
  • 1 adet kabak
  • 75 gr ıspanak
  • 4 yaprak fesleğen
  • 20 ml zeytinyağı
  • 500 ml su
  • 5 adet defne yaprağı

Ek Olarak

  • 1 tutam kişniş
  • 1 tutam tane karabiber

Benzer Tarifler