Kahvaltılık barlar

Kahvaltılık barlar

Tarif

Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbının tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve parmaklarınızla parçalara ayırarak küçük bir tencereye koyun, tarçını ekleyin, üzerine suyu ilave edin, kaynatın ve 5 dakika kadar kaynamasına izin verin. Ocağın altını kapatın ve bir çatal yardımıyla püre hâline gelene kadar ezerek karıştırın.

Geri kalan tüm malzemeyi geniş bir kasenin içine koyun, hurmalı karışımı ekleyin ve tüm malzemeler karışana kadar karıştırın. Ben bunun için tek kullanımlık eldiven kullanıyorum.

Önceden hazırlanmış tepsiye yayın ve katılaşıp hazır hâle gelene, üzeri altın sarısı, kenarları ise daha koyu renkte olana kadar 30 dakika fırında pişirin. Parçalar hâlinde kesmeden önce kalıpta soğumaya bırakın.

Saklama Notu

Serin bir yerde havageçirmez bir kabın içinde veya buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Her bir barı tek tek streç filmle veya folyoyla sarın ve kilitli poşetin içine koyun ya da barları havageçirmez bir kapta katlar arasına yağlı kağıt koyarak saklayın. 2 aya kadar dondurucuda bırakabilirsiniz. Buzunu çözdürmek için barları telli tepsinin üzerine koyun ve yaklaşık 2 saat kadar oda sıcaklığında bekletin.

 

 

 

Malzemeler

  • 250 gram hurma
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 325 mililitre soğuk su
  • 75 gram kurt üzümü
  • 75 gram kabak çekirdeği
  • 150 gram kahverengi keten tohumu
  • 50 gram kavrulmuş kakao çekirdeği
  • 25 gram chia tohumu
  • 25 gram mısır gevreği
  • 100 gram Yağlı kağıt
  • 1 adet 20 santimetrelik kare kek kalıbı

Benzer Tarifler