Kahve Dolgulu Profiterol

Kahve Dolgulu Profiterol
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Pastacı kremasını hazırlayın: Orta boy bir tencerede şeker, mısır nişastası ve tuzu çırpın. Süt, espresso ve yumurta sarısını cam bir ölçü kabında çırpın. Tencereye tereyağı ile birlikte süt karışımını ekleyin. Karışım kaynayana kadar orta ateşte pişirin. 1 dakika kaynatın. Ateşten alın ve vanilyayı ekleyin.

Pastacı kremasını ince gözenekli bir elekten geçirerek bir kaseye süzün. Kabuk oluşmasını önlemek için doğrudan kremanın yüzeyine bastırarak streç filmle örtün. Soğuyana kadar en az 2 saat veya 2 güne kadar soğutun.

Topları hazırlayın: Fırını önden 200 dereceye ısıtın. Orta-yüksek ateşte orta boy bir tencerede tereyağı, şeker, tuz ve suyu karıştırın. Kaynatın ve hemen ocaktan alın. Bir tahta kaşık kullanarak, birleşene kadar unu ekleyerek hızla karıştırın.

Tencereyi yeniden orta-yüksek ateşe getirin ve hızla karıştırarak, karışım kenarlardan çekilip dibinde bir katman oluşana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin.

Ateşten alın ve yumurtaları birer birer ekleyin, her eklemeden sonra hızla karıştırın ve bir önceki yumurtanın tamamen karışmasını bekleyin.

Hamuru 4 mm’lik düz yuvarlak uç takılı bir krema torbasına aktarın. Pişirme kağıdı kaplı iki fırın tepsisine on altı adet 5 cm’lik yuvarlaklar yapın. Sivri yumruları nemli bir parmakla hafifçe düzleştirin, üstleri yuvarlayarak eşit kabarmalarını sağlayın. 30-35 dakika kabarık ve koyu kahverengi olana kadar ve tepsiyi arada çevirerek pişirin. Tel bir ızgaraya aktarın. Bir soyma bıçağı kullanarak her topu dibinde küçük bir "X" yapın. Tamamen soğumaya bırakın.

Pastacı kremasını pürüzsüz olana kadar çırpın ve 6 mm’lik uc (# 230) takılı bir hamur torbasına aktarın. Her topu biraz pastacı kreması ile doldurun.

Glazürü yapın: Çikolatayı orta boy bir kaseye yerleştirin. Kremayı küçük bir tencerede orta ateşte kaynatın. Sıcak kremayı çikolatanın üzerine dökün. 1 dakika bekletin. Pürüzsüz olana kadar çırpın. Her bir krema dolu topun üstünü çikolataya batırın ve yaklaşık 20 dakika boyunca oda sıcaklığında donana kadar bırakın.

Malzemeler

16-18 adet için;

Kahveli Pastacı Kreması için:

1/2 su bardağı şeker

1/4 su bardağı mısır nişastası

Bir tutam iri çekilmiş tuz

1 1/2 su bardağı tam yağlı süt

1/2 su bardağı sert, taze demlenmiş espresso

4 büyük yumurta sarısı

2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

1 tatlı kaşığı saf vanilya özü

 

Toplar için:

1/2 su bardağı (1 kalıp) tuzsuz tereyağı, küçük parçalar halinde kesilmiş

1 tatlı kaşığı şeker

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı su

1 su bardağı çok amaçlı un

4 büyük yumurta

 

Glazür için:

115 gr bitter çikolata (61%), parçalara kesilmiş

½ su bardağı ağır krema

Benzer Tarifler