Tarif

Pirinçleri ve sütü derin bir tencereye alın. Kare bir tülbendin ortasına kurutulmuş gülleri ve kahve çekirdeklerini koyun. Tülbendi bağlayarak bir bohça oluşturun; limon ve portakal kabukları, tarçın ve yıldız anasonla birlikte tencereye atın.

İnce doğranmış kuru meyveleri de ekleyip orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Sürekli karıştırın ve gerekirse süt ekleyin. Son olarak, pirinç pişmeden yaklaşık 5 dakika önce, toz baharatları ekleyin. Sonra bohçayı, limon ve portakal kabuklarını, tarçın çubuğu ve yıldız anasonu tencereden alın.

Küçük sufle kaplarının tabanına öğütülmüş kahve serpiştirip gül suyu şerbeti gezdirdikten sonra sütlacı dökün. Biraz daha gül suyu şerbeti gezdirdikten sonra çekilmiş fındıkla süsleyin.

Malzemeler

  • 100 gram pirinç
  • 400 gram günlük süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru gül
  • 20 adet ezilmiş kahve çekirdeği
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 1 adet portakalın kabuğu
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 2 adet yıldız anason
  • 2 tutam toz tarçın
  • 2 tutam müskat rendesi
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kuru vişne
  • 1 yemek kaşığı Frenk üzümü
  • 1 yemek kaşığı kızılcık
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş kahve
  • 1 yemek kaşığı gül suyu şerbeti
  • 1 miktar kavrulmuş fındık

Benzer Tarifler