İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kahve ve Gül Suyuyla Sütlaç

Oylama 0/5

Pirinçleri ve sütü derin bir tencereye alın. Kare bir tülbendin ortasına kurutulmuş gülleri ve kahve çekirdeklerini koyun. Tülbendi bağlayarak bir bohça oluşturun; limon ve portakal kabukları, tarçın ve yıldız anasonla birlikte tencereye atın.

İnce doğranmış kuru meyveleri de ekleyip orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Sürekli karıştırın ve gerekirse süt ekleyin. Son olarak, pirinç pişmeden yaklaşık 5 dakika önce, toz baharatları ekleyin. Sonra bohçayı, limon ve portakal kabuklarını, tarçın çubuğu ve yıldız anasonu tencereden alın.

Küçük sufle kaplarının tabanına öğütülmüş kahve serpiştirip gül suyu şerbeti gezdirdikten sonra sütlacı dökün. Biraz daha gül suyu şerbeti gezdirdikten sonra çekilmiş fındıkla süsleyin.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Tom Aikens