Kahveli Yağlı Kremalı Çikolatalı Dakuaz

Kahveli Yağlı Kremalı Çikolatalı Dakuaz
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

1 adet 25 cm'lik kek için;

Fırını önden 165 dereceye ısıtın. Fındıkları fırın tepsisine koyun ve kokusu çıkana kadar, yaklaşık 10 dakika kavurun. Findıkları bir mutfak havlusunun üstüne alın ve çıkan kabuklarını soyun. Soğumaları için bekletin. Fındıkları iri taneli un kıvamına gelene kadar mutfak robotunda çekin. Kenara ayırın.

25 cm’lik bir karton kek altlığına bir kat çikolatalı dakuaz yerleştirin ve 1.2 cm kalınlığında bir katman (1 su bardağı) ganajla kaplayın. Üstüne ikinci bir kat dakuaz koyun ve 1 1/2 su bardağı yağlı kremayı eşit bir kat halinde üzerine yayın. Üçüncü kat dakuazı yerleştirin ve kalan bir su bardağı ganajla kaplayın. Dakuazın düz tarafı üstte olacak şekilde ters şekilde son katı yerleştirin ve yaklaşık 2 su bardağı yağlı krema ile kaplayın. 20 dakika buzdolabında bekletin.

Kekin üstünü ve yanlarını eşit bir tabaka olacak şekilde yaklaşık 3 su bardağı yağlı krema ile kaplayın. Kekin üstünü ve yanlarını fındıkla kaplayın. İstediğiniz gibi süslemek için kalan yağlı kremayı kullanın. Artan yağlı kremayı başka bir kullanım için ayırın.

Çikolatalı Dakuaz;

Fırını önden 120 dereceye ısıtın 2 fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Bir kalem ile kağıtlara 25 santimetrelik birer kalıp çizin. Kalemle işaretli tarafları aşağıda kalacak şekilde çevirin. Büyük bir kaseye pudra şekeri ve kakaoyu eleyin. Kenara alın.

Çırpma aparatı takılı bir stand mikser kasesinde, yumurta beyazlarını orta-yüksek hızda köpük köpük olana kadar çırpın. Krem tartarı ekleyin ve yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın. Mikser çalışırken, 4-5 dakika katı parlak tepecikler oluşana kadar yavaş yavaş toz şekeri ekleyin. Pudra şekeri ve kakao karışımını üç seferde ekleyin, her eklemeden sonra karışana kadar alttan üste yedirin.

Bezeyi, 1.2 cm’lik düz yuvarlak uçlu büyük bir pasta torbasına aktarın. İşaretli halkaların içinden başlayarak bezeyi, içe doğru spiral bir düzende çalışarak sıkın. 2 saat pişirin ve fırını kapatın. En az 4 saat veya bir gece aşırı olacak şekilde, fırın tamamen soğuyana kadar bezenin kurumasına izin verin.

Sütlü Çikolatalı Ganaj;

Çikolatayı orta boy bir kaseye koyun. Bir tencerede kremayı kaynatın. Kremayı çikolatanın üzerine dökün ve 3 dakika bekletin. Birleştirmek için çırpın. Sürülebilecek kadar yoğunlaşana kadar üstü kapalı olarak buzdolabında 1-2 saat saklayın.

Kahveli Yağlı Krema;

Küçük bir kasede granül espresso tozunu sıcak suda çözün, kenara alın. Bir stand mikserin ısıya dayanıklı kasesinde yumurta akı, şeker ve tuzu karıştırın. Kaseyi kaynayan su kabının üzerine koyun. Şeker eriyene ve yumurta akları dokunulamayacak kadar sıcak olana kadar 3-5 dakika sürekli çırpın.

Karışımı, çırpma aparatı takılı bir stand mikserin kasesine aktarın ve düşük hızda karıştırın. Katı, parlak tepecikler oluşana kadar, yaklaşık 10 dakika yavaş yavaş hızı yükseltin.

Mikser düşük devirde çalışırken, yumuşayana kadar çırparak yumurta aklarına tereyağını ekleyin. Espresso karışımını ekleyin ve karışana kadar çırpmaya devam edin.

Malzemeler

1 adet 25 cm'lik kek için;

142 gr fındık

2 çikolatalı dakuaz tarifi (tarif aşağıdaki gibidir)

Sütlü Çikolatalı ganaj (tarif aşağıdaki gibidir)

Kahveli Yağlı Krema (tarif aşağıdaki gibidir)

 

Çikolatalı Dakuaz 2 Adet 25 cm'lik Kat İçin ;

1 1/2 su bardağı pudra şekeri

1/3 su bardağı Hollanda usulü kakao tozu

6 büyük yumurtanın akı

1/8 tatlı kaşığı krem tartar

3/4 su bardağı toz şeker

 

Sütlü Çikolatalı Ganaj 2 Su Bardağı İçin;

1 su bardağı ağır krema

225 gr sütlü çikolata, parçalara ayrılmış

 

Kahveli Yağlı Krema 8 Su Bardağı İçin;

3 yemek kaşığı granül espresso tozu

1/4 su bardağı sıcak su

10 büyük yumurtanın akı

2 1/2 su bardağı şeker

½ tatlı kaşığı iri çekilmiş tuz

900 gr (8 kalıp) tuzsuz tereyağı, parçalara ayrılmış, oda sıcaklığında

Benzer Tarifler