Kahverengi Tereyağlı Hindistan Cevizli Kajulu Blondie

Kahverengi Tereyağlı Hindistan Cevizli Kajulu Blondie
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. 25X35 cm’lik bir kalıba tereyağı sürün ve pişirme kağıdı serin. Pişirme kağıdını yağlayın ve unlayın.

Bir tencerede tereyağını orta ateşte kahverengi olana kadar pişirin. Ocaktan alın, büyük bir kaseye aktarın ve soğumaya bırakın. Şekerleri ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. Yumurta ve vanilyayı ekleyin. Birleşmeleri için çırpın. Un, kabartma tozu, tuz, kaju ve hindistan cevizini ekleyin. İyice birleşene kadar karıştırın ve hazırladığınız kalıba aktarın.

Kekin pişip pişmediğini kontrol ettiğiniz nesne temiz çıkana kadar, 35-40 dakika pişirin (fazla pişirmeyin). Kalıbı bir kesme tahtasına ters çevirmeden önce tamamen soğuması için tel bir ızgaraya aktarın. Pişirme kağıdını soyun, blondie’leri 7 cm’lik karelere kesin.

Aşçının notu: Blondie’ler hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 3 güne kadar saklanabilir.

Malzemeler

Yaklaşık bir düzine için;

1 su bardağı (2 ½ kalıp) tuzsuz tereyağı, ek olarak kalıbı yağlamak için daha fazlası

2 ¼ su bardağı çok amaçlı un, ek olarak kalıba serpmek için daha fazlası

2 su bardağı açık kahverengi şeker

½ su bardağı toz şeker

3 büyük yumurta

2 ½ tatlı kaşığı saf vanilya özü

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı iri çekilmiş tuz

1 su bardağı bütün kaju, kavrulmuş

2 su bardağı kavrulmuş hindistan cevizi, tatlandırılmış

Benzer Tarifler