Kahverengi Tereyağlı Kurabiye Hamurlu Limonlu Tart

Kahverengi Tereyağlı Kurabiye Hamurlu Limonlu Tart
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Tartı hazırlayın: 1/2 su bardağı tereyağını orta ateşte eritin. Yaklaşık 11 dakika kahverengileşene kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Hemen büyük bir kaseye tereyağını dökün ve yaklaşık 10 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 1 tatlı kaşığı vanilyayı karıştırın.

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Un, kabartma tozu, 1/4 su bardağı şeker ve 1/4 tatlı kaşığı tuzu birlikte çırpın. Yavaş yavaş kahverengi tereyağını karışıma ekleyin. Hamuru çıkarılabilir tabanlı 23 cm’lik bir tart kalıbına bastırın. Katılaşana kadar, yaklaşık 15 dakika buzdolabına koyun. Çatalın dişlerini kullanarak, tart tabanının her yerine çatalla delik açın.

Tart tabanının üstüne pişirme kağıdı koyun ve tart ağırlıkları veya kuru fasulye ile doldurun. Kenarları pişip altın rengine dönene kadar 15-18 dakika pişirin. Ağırlıkları ve pişirme kağıdını çıkarın ve tabanın altı kuruyana ve altın sarısı olana kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Fırından çıkarın ve tel bir ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

Limonlu marmelatı yapın: Küçük bir kaseye 2 1/2 tatlı kaşığı soğuk su koyun. Üstüne jelatin serpin. Yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika bekletin.

Orta boy bir tencerede 1 su bardağı şeker, limon kabuğu rendesi ve yumurta sarısını çırpın. İçine limon suyu ve 1/4 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve çırpın. Kalan 10 çorba kaşığı tereyağını ekleyin ve tavayı orta-yüksek ateşe koyun. Tereyağı eriyene kadar sürekli çırparak, karışım bir kaşığın arkasını kaplayacak kadar kıvamlı ve tencerenin kenarında küçük kabarcıklar oluşana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin.

Çırpmaya devam ederken tavayı ocaktan alın. Yumuşatılmış jelatini ekleyin ve birleştirmek için çırpın. Marmelatı ince bir elekten tart tabanına süzün, eşit şekilde dağıtın ve servis etmeden önce en az 1 saat buzdolabında bekletin. Tencereyi yıkayıp kurulayın.

Servis etmeden hemen önce tartın üstüne gelecek bezeyi yapın: Aynı tencereyi yaklaşık 15 cm su ile doldurun ve kaynatın. Kalan 2 su bardağı şekeri, yumurta akını ve bir tutam tuzu ısıya dayanıklı bir mikser kasesinde birleştirin. Kaseyi kaynayan suyun üzerine (içine değil) koyun ve karışım dokunulabilecek kadar ılık olana ve şeker eriyene kadar 2-3 dakika çırpın. (Karışımı parmaklarınız arasında ovalayarak test edin. Karışım pürüzsüz olmalıdır.)

Kaseyi, çırpma aparatı takılı stand miksere takın. Kıvamlı, parlak tepecikler oluşana ve karışım soğuyana kadar yaklaşık 10 dakika yüksek hızda çırpın. Kalan 2 tatlı kaşığı vanilyayı ve mısır nişastasını ekleyin ve çırpın.

Bezeyi büyük yuvarlak ucu olan büyük bir pasta hamuru torbasına aktarın. Marmelatı kaplayacak şekilde bezeyi sıkın. Izgaranın altında veya bir mutfak pürmüzü ile bezeyi kızartın. Hemen servis edin.

Malzemeler

23 cm’lik bir tart için;

1 kalıp (1/2 su bardağı), ek olarak 1 1/4 kalıp (10 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı, 1 cm’lik parçalara bölünmüş

3 tatlı kaşığı saf vanilya özü

1 su bardağı çok amaçlı un

1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

3 1/4 su bardağı şeker

1/2 tatlı kaşığı, ek olarak bir tutam tuz

1 tatlı kaşığı aromasız jelatin

1 çorba kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi, ek olarak 2/3 su bardağı taze limon suyu

8 büyük yumurta, sarıları ve akları ayrılmış

2 tatlı kaşığı mısır nişastası

Benzer Tarifler