Kahverengi Tereyağlı ve Ballı Kurabiyeler

Kahverengi Tereyağlı ve Ballı Kurabiyeler
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 27 Ekim saat 16:30 | Perşembe 28 Ekim saat 01:52

Tarif

Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Orta ateşte altın rengi olana kadar 3-5 dakika pişirmeye devam edin. Kahverengi tereyağını ısıya dayanıklı bir kaseye aktarın ve katılaşana kadar soğutun.

Büyük bir kasede un, kakule ve tuzu çırpın. Düz karıştırıcı takılı bir mikser kasesinde, kahverengi tereyağı ve her iki şekeri hafif ve kabarık olana kadar yaklaşık 3 dakika krema haline getirin. Bal, krema, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyin. İyice birleşene kadar yaklaşık 1 dakika daha karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş un karışımını ekleyin ve birleşene kadar düşük hızda karıştırın. Hamuru bir çalışma yüzeyine alın ve 4 eşit parçaya bölün. Kurumasını önlemek için streç filmle örtün.

Fırını önden 160 dereceye ısıtın. Her seferinde tek parça hamurla çalışarak, hafifçe unlanmış bir pişirme kağıdı üzerine açın ve 3 mm kalınlığında streç filmle kapatın. Kabartmalı bir oklava ile hamuru açın. 5 cm’lik kesici kullanarak, kurabiyeleri kesin ve pişirme kağıdı kaplı bir tepsiye aktarın. Kalan hamurla işlemi tekrarlayın, kalan hamuru bir kez daha açın. Kurabiyeleri katılaşana kadar yaklaşık 15 dakika dondurun.

Soğutulmuş kurabiyeleri, 2,5 cm aralıklarla pişirme kağıdı kaplı fırın tepsilerine aktarın. Hafif altın rengi olana kadar, 16-18 dakika pişirin. Tamamen soğuması için bir ızgaraya aktarın. Kurabiyeler 2 haftaya kadar hava geçirmez bir kapta saklanabilir.

Malzemeler

YAKLAŞIK 5 DÜZİNE

  • ½ su bardağı (1 şerit paket) tuzsuz tereyağı
  • 2 ¾ su bardağı çok amaçlı un ve ayrıca serpmek için daha fazlası
  • 1 tatlı kaşığı toz kakule
  • ½ tatlı kaşığı iri taneli tuz
  • ½ su bardağı koyu kahverengi şeker
  • ¼ su bardağı toz şeker
  • ¼ su bardağı bal
  • 2 yemek kaşığı ağır krema
  • 1 büyük yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Benzer Tarifler