İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kaizertorte

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık:

    Alt katman:


    Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritin ve milföy hamuru dilimlerine sürün. Pudra şekeriyle tarçını karıştırıp üstlerine serpin. Dilimleri alçak bir turta kalıbına üst üste koyun. Kabuk gibi bir katman yaratmak için kenarları kıvırın. Alt katmanı fırında kızarana kadar 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve alt katmanın içini bununla kaplayın.
  2. Prev2/3Next

    Kahveli krema:

    Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Kahveli kremayı yapmak için bir tencerede sütü, espressoyu, vanilya çekirdeklerini ve toz şekerin yarısını karıştırıp kaynatın. Kalan şekerle yumurta sarısını çırpın ve unu ekleyin. Yumurta karışımına biraz süt ekleyin, hepsini tencereye alın ve iyice karıştırın. Kahveli kremayı kaynatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kahveli kremanın üstünü streç filmle kapatıp soğumaya bırakın. Tereyağıyla pudra şekerini hafifçe karıştırın, soğuyan kahveli kremayı ekleyin ve yumuşak bir krema elde edene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Kremayı yumuşak başlıklı bir krema torbasına koyun.
  3. Prev3/3Next

    Kaizertorte:

    Alt katmana kahveli kremayı sıkın ve üstüne şeftalileri dizin. Kalan kahveli kremayı şeftali parçalarının arasına ve alt katmanın kenarlarına sıkın. Turtanın üstüne çikolata rendeleyin ve pudra şekeri serpin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen