Kaizertorte

Kaizertorte

Hazırlanış

Hazırlık:

Alt katman:


Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritin ve milföy hamuru dilimlerine sürün. Pudra şekeriyle tarçını karıştırıp üstlerine serpin. Dilimleri alçak bir turta kalıbına üst üste koyun. Kabuk gibi bir katman yaratmak için kenarları kıvırın. Alt katmanı fırında kızarana kadar 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve alt katmanın içini bununla kaplayın. Kahveli krema:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Kahveli kremayı yapmak için bir tencerede sütü, espressoyu, vanilya çekirdeklerini ve toz şekerin yarısını karıştırıp kaynatın. Kalan şekerle yumurta sarısını çırpın ve unu ekleyin. Yumurta karışımına biraz süt ekleyin, hepsini tencereye alın ve iyice karıştırın. Kahveli kremayı kaynatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kahveli kremanın üstünü streç filmle kapatıp soğumaya bırakın. Tereyağı

Malzemeler

Alt katman için:

  • 100 gram tereyağı
  • 4 dilim milföy hamuru
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 100 gram bitter çikolata

Kahveli krema için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 125 mililitre süt
  • 125 gram espresso
  • 75 gram toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 250 gram tereyağı
  • 60 gram pudra şekeri

Süsleme için:

  • 2 adet şeftali konservesi
  • 2 paket bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Benzer Tarifler