Kajun Usulü Doldurulmuş Kabak

Kajun Usulü Doldurulmuş Kabak

Tarif

Fırını önceden 180 dereceye getirin.

Kabakları uzunlamasına kesip kaşıkla içlerini oyun. Kereviz, biber, taze soğan ve sarımsağı temizleyip ince ince doğrayın. Jambonu ve sucuğu küçük küpler hâlinde kesin.

Jambalaya dolgusu için bir tavada biraz yağ ısıtıp unu ekleyin. Koyu kahverengiye dönene kadar, sürekli karıştırarak unu kızartın. Sebzeleri, sucuğu ve pirinci ekleyip biraz daha yağ koyduktan sonra birkaç dakika kızartıp tavuk suyunu da üstüne ekleyin. Kajun baharatı ekleyin, üstüne kapak kapatın ve pirinç pişip yumuşayıncaya kadar jambalaya’yı 25 dakika kadar pişmeye bırakın. Karidesleri jambalaya’ya katın.

Kabakları jambalaya’yla doldurup üstüne peynir serpin. Fırında 10 dakika pişirin.

Malzemeler

  • 3 adet yeşil kabak
  • 3 aedet sarı kabak

Jambalaya dolgusu için:

  • 100 mililitre ayçiçeği yağı
  • 100 gram un
  • 1 yarım sap kereviz
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 250 gram pastırma
  • 200 gram Chorizo
  • 200 gram pirinç
  • 600 mililitre tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı kajun baharat
  • 300 gram karides
  • 1 ölçü acı sos

Benzer Tarifler