İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kajun Usulü Doldurulmuş Kabak

Oylama 0/5
Fırını önceden 180 dereceye getirin.

Kabakları uzunlamasına kesip kaşıkla içlerini oyun. Kereviz, biber, taze soğan ve sarımsağı temizleyip ince ince doğrayın. Jambonu ve sucuğu küçük küpler hâlinde kesin.

Jambalaya dolgusu için bir tavada biraz yağ ısıtıp unu ekleyin. Koyu kahverengiye dönene kadar, sürekli karıştırarak unu kızartın. Sebzeleri, sucuğu ve pirinci ekleyip biraz daha yağ koyduktan sonra birkaç dakika kızartıp tavuk suyunu da üstüne ekleyin. Kajun baharatı ekleyin, üstüne kapak kapatın ve pirinç pişip yumuşayıncaya kadar jambalaya’yı 25 dakika kadar pişmeye bırakın. Karidesleri jambalaya’ya katın.

Kabakları jambalaya’yla doldurup üstüne peynir serpin. Fırında 10 dakika pişirin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Rudolph van Veen