İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kalamarlı Yufka

Oylama 5/5

Kalamarları bıçak yardımıyla ortadan ikiye ayırın ve boydan uzunlamasına kesin. Daha sonra da 2 parmak kalınlığında şeritlere kesin. Şeritlere kestiğiniz kalamar parçalarının üzerine bıçağınızı 75 derece açıyla tutarak (yatay) hafif derin çizikler atın. Bu çiziklerin üzerinden diğer köşesinden tekrar geçin. (kare izler bırakmış olacaksınız)

Kalamarın baş (kol) taraflarını da küçük parçalara kesin.

Sarımsağın kabuklarını soyun ve kıyın.

Kırmızı ve sarı dolmalık biberlerin kenar kısımlarını kesin ve önce ince şeritlere sonra küçük küplere kesin.

Limondan küçük bir parça kesin.

Tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Isınan tavaya kalamarları koyun ve pişirin. Kesilen kalamarlar ısıya değer değmez kıvrılarak şekil alacaktır. Sarımsağı ve biberleri de ilave edin. Karıştırın. Tuz, karabiber ve taze kekik ekleyin. Küçük limon parçasının suyunu da üzerlerine sıkın. Karıştırın.

Biberlerin saldığı suyu çektirmek için tavayı yüksek ateşe alın ve domates salçasını ekleyip karıştırın. Balı ilave edin. Pul biberini ekleyin ve tekrar karıştırın. Altını kapatıp karışımı bir kaseye aktarın. Soğumaya bırakın.

Yufkayı düz bir zemine serin ve kullanacağınız tavanın büyüklüğünde olacak şekilde yufkanızı düz şerit halinde kesin. (sarıldığında tavaya sığacak genişlikte bir yufka parçası elde edin)

Yufkanın üzerine eski kaşar, beyaz peynir ve çeçil peynirini koyun. Kalamarlı harcı peynirlerin üzerine yerleştirin. Üzerine tekrar peynirlerden gezdirin. Yufkayı dikkatlice sarın.

Tavayı ocağa koyun ve ısıtın.

Dikkatlice yufkayı patlatmadan tavaya aktarın ve ilk önce yufkanın birleşim yerini ısıya değdirin. Böylece yufka yapışacak ve açılmayacaktır. Yufkanın her yerini pişirdikten sonra kesme tahtasının üzerine alın.

Bir fırça yardımıyla üzerine zeytinyağı sürün.

Servis ederken içindeki malzemeyi dışarı ittirmemek için keskin bir bıçakla bastırmadan kesin. Dilimleyerek servis edin. Taze kekik yapraklarıyla ve limon dilimiyle süsleyin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza