Hazırlanış

Hazırlık:

Alt katman:


Fırını 170 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritin, şeker, kıyılmış Hindistan cevizi ve un ekleyin. Fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Karışımı tepsiye dökün. Kızarana kadar 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Karamelli akçaağaç şurubu:

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Tereyağını, akçaağaç şurubunu ve şekerli konsantre sütü kaynatın. Hafif bir karamel rengi alana kadar kısık ateşte 10 dakika pişirin. Karameli alt katmanın üstüne dökün ve fırında 15 dakika pişirin. 30 dakika soğumaya bırakın. Çikolatalı jöle:

Jelatini soğuk suya koyun. Şekerli suyu ve kakao tozunu kaynatıp 4 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın, jelatini ve çikolatayı ekleyin. Çikolatalı jöleyi kekin üstüne dökün ve katılaşması için buzdolabına koyun. Sıcak ve ıslak bir bıçakla keki 3x3 santimetrelik karelere ayırın.

Malzemeler

Alt katman için:

  • 120 gram tereyağı
  • 80 gram esmer şeker
  • 25 gram rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 110 gram un

Karamelli akçaağaç şurubu için:

  • 60 gram tereyağı
  • 90 gram akçaağaç şurubu
  • 600 mililitre şekerli konsantre süt

Çikolatalı jöle için:

  • 3 adet jelatin yaprağı
  • 80 gram şeker
  • 185 mililitre su
  • 65 gram toz kakao
  • 20 gram bitter çikolata

Benzer Tarifler