Kaplamalı Kek

Kaplamalı Kek
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Perşembe 23 Eylül saat 23:55 | Cuma 24 Eylül saat 00:25

Tarif

Tahin & yoğurtlu pandispanya, nar ve gül suyu gezdirilmiş, Antep fıstığı tozu serpilmiş

Fırını önden 180ºC’ye ısıtın. 2 litrelik bir kek kalıbını tereyağı ile bolca yağlayın.

Büyük bir kaseye şeker, un, tereyağı, yoğurt ve tahini koyun. Yumurtaları kırın, tüm narenciye suyunu sıkın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bunu bir mutfak robotunda da yapabilirsiniz.

Karışımı kek kalıbına dökün, bir spatula ile robottan karışımı sıyırın, ardından karışımı düzleştirmek için kalıbı sallayın. 50-55 dakika veya altın rengi olup kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Pastayı 5 dakika kalıpta soğumaya bırakın. Ardından tel bir ızgaraya çevirin ve tamamen soğumaya bırakın.

Muhteşem bir kaplama sosu yapmak için narı ikiye bölün ve 30 ml suyunu bir elekten geçirerek bir sürahiye sıkın, ardından 30 ml misket limon suyunu sıkın. Gül suyuyla birlikte bir kaseye dökün, ardından pudra şekerini karıştırarak yoğun bir kıvam elde edin.

Antep fıstığını havanda parçalayın ve rastgele küçük parçalar ve güzel toz bir karışım elde edin.

Kaplama sosunu soğutulmuş kekin üzerine dökün ve yanlardan damlamasına izin verin. Pastanın ortasını güzel nar taneleri ile doldurun, ardından fıstıkların üzerine serpin, dilimleyin ve servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

468kcal

25.3g

12.4g

6.8g

56.9g

41.1g

0.3g

1.3g

Malzemeler

  • 375 gr tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında), artı kalıbı yağlamak için ekstra
  • 375 gr toz şeker
  • 375 g kendiliğinden kabaran un
  • 150 gr doğal yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 6 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  • 2 limon
  • 1 portakal
  • 150 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı

Kaplama

  • 1 nar
  • 1 misket limonu
  • ¼-½ tatlı kaşığı gül suyu
  • 300g pudra şekeri

Benzer Tarifler