Tarif

Lahananın kök kısmını kesip alın ve lahanayı yapraklarına ayırın. Eğer lahana çok büyükse yaprakların yarısı kadarı bu yemek için yeterli gelecektir.

Lahana yapraklarını akan suyun altında iyice durulayın.

Durulanan yaprakların sert damarımsı kısımlarını kesip alın. Yaprakları rulo şeklinde sarın ve incecik olacak şekilde doğrayın.

Soğanların kabuklarını soyup kabaca doğrayın.

Tereyağını tencereye koyup eritin. Eriyen tereyağının içine kıymayı koyup karıştırarak kavurun.

Pişmekte olan kıymanın içine soğanları ilave edip beraberce karıştırarak pişirin. Soğanların diri kalmasını istemiyorsanız kıymadan önce eriyen yağda soğanları kavurup daha sonra kıymayı ekleyebilirsiniz.

Kırmızı biberi çok ince halkalara doğrayın.

Pişmekte olan kıyma ve soğanın içine 3 tutam tuz ve 3 tutam da pul biber ekleyip karıştırın. Tuzu az gelirse daha sonra ilave edebilirsiniz.

Domates salçasını bir kasenin içine koyup üzerine az miktarda sıcak su ekleyin ve karıştırarak salçanın kıvamını açın. Salçayı da kıyma ve soğanın içine ekleyin.

Tenceredekilerin içine lahanaları adım adım ilave edip karıştırarak pişirin. Hepsini bir anda eklerseniz tencereye sığmayabilir.

Lahanaların üzerine doğranmış kırmızı biberleri koyup 2 su bardağı da sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25 dakika pişirin.

Pişen kapuskanın altını kapatıp servis edin. 

Malzemeler

  • 1 adet lahana
  • 300 gram dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 tutam tuz
  • 3 tutam pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 ölçü sıcak su

Benzer Tarifler