Kara Lahanalı Nohutlu Makarna

Kara Lahanalı Nohutlu Makarna

Tarif

Orta boy bir tencerede yağı ısıtın ve domates püresini ekleyin. Pançetta karamelize olana kadar orta ateşte pişirin, daha sonra arpacık soğanı, kekik ve sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika birlikte pişirin. Süzülmüş nohutları, peynir kabuğunu ekleyin ve iyice karıştırın. Biraz tuz ekleyin. Domates püresi ekleyin, boş şişeyi suyla doldurun ve tencereye onu da ekleyin. Orta kısık ateşte 25-30 dakika veya sıvı hafifçe azalana kadar pişirin. Tadına bakın ve isteğe bağlı baharat ekleyin. Sıvının biraz azaldığını fark edeceksiniz, makarnayı doğrudan kabın içinde pişirebilmek için yeterli su ekleyin. Kaynama noktasına getirin, pappardelle parçalarını bir tutam tuz ile ekleyin ve makarnanın yapışmaması için iyice karıştırın. Orta-yüksek ateşte 3-5 dakika veya makarna al dente olana kadar pişirin. Makarna pişerken çorbanın yoğunlaştığını fark edeceksiniz. Makarna pişirirken karalahanaların ortalarını kesip, yaprakları kabaca doğrayarak hazırlayın. Altını kapatın, karalahanayı ekleyin ve kalan ısıyla hafifçe pişmesine izin verin. Baharatı damak tadınıza göre ayarlayın. İsterseniz makarnanın nişastasının çorbayı biraz yoğunlaştırmasına izin verin veya çorba kıvamını seviyorsanız hemen yiyebilirsiniz. Üzerine bolca rendelenmiş pecorino peyniri ve kırmızı biber yağından gezdirmeniz şiddetle tavsiye edilir!

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1x100 gr tütsülenmiş pançetta, küçük parçalara kesilmiş
  • 1 arpacık soğanı, ince doğranmış
  • 1 diş sarımsak, kabuğu üzerinde, ezilmiş
  • bir kaç kekik dalı
  • 2x 400 gr nohut konservesi, süzülmüş ve sudan geçirilmiş
  • 1 parça parmesan veya pecorino kabuğu
  • 500 ml  domates püresi
  • Su
  • bir tutam tuz
  • 1 demet kara lahana
  • 200 gr Pappardelle makarna, ellerinizle parçalara ayrılmış
  • Üstüne koymak için Pecorino peyniri ve acı biberli yağ (opsiyonel)

Benzer Tarifler