Karabiberli, Ballı ve Soya Soslu Biftek

Karabiberli, Ballı ve Soya Soslu Biftek

Tarif

Hazırlanışı:

Soğanları 20 dakika boyunca tamamen kararıp, ortaları yumuşayana kadar bir barbeküye veya açık ateşe yerleştirin. Soğumaları için kenara alın.

Etin üzerine yağ gezdirin ve iki tarafını da iyice tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Eti orta pişirmek için yüksek ateş üzerinde tavayı ısıtın ve iki tarafını ikişer dakika pişirin. Etleri tavadan alın ve dinlendirin.

Tavayı bal ile deglaze yapın ve 2 çorba kaşığı sirke, soya sosu ve biber ekleyin. Biberin bir kısmını etin üzerine serpmek için ayırın. Sosa tereyağ ekleyin ve iyice karıştırın.

Salatayı bitirmek için soğanların kararmış dış katmanlarını soyun ve yumuşak iç katmanlarını ayırın. Bir kaseye maydonoz, taze soğan, bir tutam tuz, biraz beyaz sirke, zeytinyağı ve susam koyun. Karıştırın.

Eti dilimleyin ve bir tabağa yerleştirin. Kesme tahtasında kalan özünü sosa katın, karıştırın ve etin üzerine gezdirin. Soğan salatası ile servis edin.

Malzemeler

  • 3 küçük kahverengi soğan
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 x 250g biftek, 30 dakika önce buzdolabından çıkarılmış
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 2 ¼ çorba kaşığı beyaz sirke
  • ¼ bardak soya sosu
  • ½ tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
  • 1 demet maydonoz
  • 3 taze soğan, 2 santim boyunda kesilmiş
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 15g soğuk tereyağ
  • Tuz ve biber

Benzer Tarifler