Karabuğdaylı Espressolu Kurabiyeler

Karabuğdaylı Espressolu Kurabiyeler
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 25 Kasım saat 11:30 | Çarşamba 25 Kasım saat 16:40

Tarif

Bir kasede unları, tuzu ve espresso tozunu birlikte çırpın. Büyük bir kasede, bir mikser yardımıyla, tereyağı ve şekeri orta-yüksek hızda soluk ve kabarık olana kadar, yaklaşık 4 dakika çırpın. Mikser düşük hızda çalışırken, yavaş yavaş un karışımını ekleyin, birleşene kadar çırpın. Kakao nibleri ve vanilyayı ekleyin ve birleşene kadar çırpın.

Hamuru bir çalışma yüzeyine aktarın ve nibleri eşit şekilde dağıtmak için birkaç kez hafifçe yoğurun. Hamuru kabaca 30 cm uzunluğunda ve 4 cm çapında bir somun haline getirin. Somunu pişirme kağıdına sıkıca sarın ve katılaşana kadar en az 1 saat veya 1 gün boyunca buzdolabına koyun.

Fırını önden 160 dereceye ısıtın ve ızgaraları fırının üst ve alt üçte birlik kısımlarına yerleştirin. Hamurun kağıdını açın ve 1 cm kalınlığında dilimleyin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsilerine 2,5 cm’lik aralıklarla yerleştirin.

Tepsileri yarısında döndürerek, 13-15 dakika hafif altın rengi olana kadar pişirin. Kurabiyeleri tel bir ızgaraya aktarın ve tamamen soğumaya bırakın. Kurabiyeler soğudukça sert ve gevrek hale gelecektir. (Kurabiyeler hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 3 güne kadar saklanabilir.)

Malzemeler

30 ADET

1 ½ su bardağı çok amaçlı un

¾ su bardağı karabuğday unu

¼ tatlı kaşığı iri tuz

1 yemek kaşığı toz espresso

2 kalıp (1 su bardağı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında

2/3 su bardağı doğal şeker kamışı şekeri

1/3 su bardağı kakao nibleri. Ek olarak serpiştirmek için

1 ½ tatlı kaşığı vanilya özütü

Benzer Tarifler