Tarif

Tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırptıktan sonra teker teker yumurtaları ekleyin. Başka bir kaba un, Carte d’Or Şekerli Vanilin, Kabartma Tozu ve tuzu eleyin. Unlu karışımı, süt ile yumurtalı karışıma ekleyin. En son 2 kaşık yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.

Büyük bir kek kalıbını iyice yağlayın, dibine esmer şekeri serpin. Şekerin üzerine erimiş tereyağını döküp, ananasları yan yana sıkıca dizip, üzerine kek hamurunu dökün. 180 derecede 40-45 dakika veya keke sokulan kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Fırından çıkan keki 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edeceğiniz tabağa ters çevirin. Sıcakken dilimleyerek Karadutlu Carte d’Or ile servis edin.

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 100 gram yumuşak tereyağı
  • 2 çay bardağı şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket Carte d’Or Şekerli Vanilin
  • 1 paket Carte d’Or Kabartma Tozu
  • 1 yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çay bardağı esmer şeker
  • 4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
  • 1 adet konserve ananas

Benzer Tarifler