Karamelize Edilmiş Yulaflı Sandviç Ekmeği

Karamelize Edilmiş Yulaflı Sandviç Ekmeği
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Perşembe 6 Mayıs saat 06:52 | Perşembe 6 Mayıs saat 11:30

Tarif

Düdüklü tencerede karamelize Yulaf: Orta boy bir kasede çelik kesme yulaf, şeker, tereyağı, tuz, karbonat ve suyu birleştirin. Karışımı iki adet cam kavanoz arasında bölün ve kapaklarını kapatın.

Düdüklü tencerenin içine ayaklı bir destek yerleştirin. Kavanozları desteğin üzerine yerleştirin ve düdüklü tencereyi kavanozların yarısına kadar su ile doldurun. Kapağı kapatın ve "kitli" konuma ayarlayın. Manuel ayarı kullanarak 1 saat boyunca yüksek basınçta pişirin. Kapağı açmadan önce düdüklü tencerenin basıncını tamamen boşaltın. Kavanozları çıkarın. Kullanmadan önce yulafın oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Yulaf 3 güne kadar buzdolabında saklanabilir. (Yaklaşık 2 su bardağı)

Ekmek: Mikser kasesinde süt ve mayayı karıştırın. Maya eriyene kadar 5 dakika bekletin. Bu arada, ayrı bir büyük kasede ekmek unu, şeker ve vital buğday glütenini çırpın.

Süt karışımına un karışımını ekleyin. Kaseyi hamur kancası takılı miksere yerleştirin. 2 ila 3 dakika ıslak bir hamur oluşana kadar düşük hızda karıştırın. Hızı orta seviyeye yükseltin ve hamur pürüzsüz ve elastik olana kadar 6 ila 8 dakika karıştırın. Tuz ve 1/2 su bardağı (90 gram) düdüklüde pişmiş karamelize yulafı ekleyin. 2 ila 3 dakika daha tamamen birleşene kadar orta seviyede karıştırmaya devam edin. Hamuru hafifçe yağlanmış bir kaseye aktarın ve streç filmle gevşek bir şekilde örtün. Ilık bir yerde 30 dakika kabarmaya bırakın. Hamuru yavaşça ikiye katlayın, streç filmle örtün ve 30 dakika mayalanmak üzere ılık yere geri götürün. İşaret parmağınızı kullanarak hamur yüzeyine nazikçe bastırın. Hafifçe yaylanmasına rağmen yine de küçük bir girinti oluşursa, mayalanmış demektir. Çok hızlı geri gelirse, hazır değildir.

22 x 11 cm’lik bir ekmek kalıbına pişirme spreyi sıkın. Hamuru bir çalışma yüzeyine alın. Kısa kenarı çalışma yüzeyine paralel olacak şekilde dikdörtgen şeklinde düzleştirin. Hamurun üst üçte birini ortaya doğru katlayın, ardından hamurun alt üçte birini üstüne katlayın. Avuç içlerinizi kullanarak, 25 x 20 cm’lik bir somun oluşturmak için hamuru ileri geri yuvarlayın. Kenarlarını kapatmak için sıkıştırın. Katlı tarafı aşağı gelecek şekilde hazırlanmış kalıba aktarın. Hafifçe yağlanmış streç film ile gevşek bir şekilde örtün. 45 dakika ila 1 saat arasında ılık bir yere koyun. Parmak testini tekrarlayın.

Raf ortada olacak şekilde fırını önden 190 dereceye ısıtın. Somunun üstüne fırça ile yumurta sürün. Hızlı çalışarak, genişlemesine izin vermek için somunun ortasına uzunlamasına bir çizgi çizmek için keskin bir bıçak veya lame (fırıncı jileti) kullanın. Üstüne yulaf serpin. 40 ila 45 dakika (veya fanlı fırında 35 ila 40 dakika) pişirin. Ekmeği dikkatlice tel bir ızgaraya alın, ardından ters çevirin ve fırına geri koyun (hala ızgara üzerindeyken). Buharın çıkmasına izin vermek için fırın kapağı hafifçe aralık şekilde 5 dakika daha pişirin. Servis etmeden önce tamamen soğumasını bekleyin.

 

Malzemeler

Düdüklü Tencerede Karamelize Yulaf

  • 1 1/4 su bardağı (200 gr) çelik kesme yulaf
  • 3 yemek kaşığı (40 gr) şeker
  • 1/2 paket (4 yemek kaşığı veya 55 gr) tuzsuz tereyağı, eritilmiş
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/8 tatlı kaşığı (1 gr) karbonat
  • 1/2 su bardağı (100 gram) su

 

Ekmek

  • 1 3/4 su bardağı (415 gr) soğuk tam yağlı süt
  • 2 1/4 tatlı kaşığı (8 gr) hazır kuru maya
  • 3 3/4 su bardağı artı 2 yemek kaşığı (525 gr) ağartılmamış ekmek unu
  • 3 yemek kaşığı (40 gr) şeker
  • 4 tatlı kaşığı vital buğday glüteni
  • 1 1/2 tatlı kaşığı ince deniz tuzu
  • Bitkisel yağ, kase için
  • Bitkisel yağ, pişirme spreyi
  • 1 büyük yumurta artı 1 büyük yumurta sarısı, sürmek için
  • Yulaf ezmesi, serpmek için

Benzer Tarifler