Karamelize Soğanlı Börek

Karamelize Soğanlı Börek

Tarif

Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Bal kabağını neredeyse yumuşayana kadar buharda pişirin. Soğumaya bırakın. Hamuru ikiye bölün ve birer parça yapışmaz pişirme kağıdı üzerinde, 5 milimetre kalınlığında yuvarlak hamurlar hâlinde açın. İki fırın tepsisini yapışmaz pişirme kağıdıyla kaplayın ve her birine bir hamuru yerleştirin. İki hamurun üstüne de karamelize soğan koyun, kenarlardan 5 santimetrelik bir mesafe bırakın. Üstüne gorgonzola serpin. Bal kabaklarını böreklerin üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber serpiştirip üstüne ada çayı yaprağı ekleyin. Kenar yapmak için hamuru katlayın. 25 dakika, hamur altın rengine dönüp çıtır olana ve bal kabağı yumuşayana kadar pişirin.

Malzemeler

  • 500 gram hazır ya da ev yapımı tart hamuru
  • 450 gram bal kabağı (kabuğu soyulmuş ve doğranmış)
  • 240 gram hazır karamelize soğan
  • 150 gram gorgonzola peyniri
  • doğranmış
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam dövülmüş karabiber
  • 16 adet adaçayı yaprağı

Benzer Tarifler