İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Karamelize Soğanlı Börek

Oylama 0/5
Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Bal kabağını neredeyse yumuşayana kadar buharda pişirin. Soğumaya bırakın. Hamuru ikiye bölün ve birer parça yapışmaz pişirme kağıdı üzerinde, 5 milimetre kalınlığında yuvarlak hamurlar hâlinde açın. İki fırın tepsisini yapışmaz pişirme kağıdıyla kaplayın ve her birine bir hamuru yerleştirin. İki hamurun üstüne de karamelize soğan koyun, kenarlardan 5 santimetrelik bir mesafe bırakın. Üstüne gorgonzola serpin. Bal kabaklarını böreklerin üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber serpiştirip üstüne ada çayı yaprağı ekleyin. Kenar yapmak için hamuru katlayın. 25 dakika, hamur altın rengine dönüp çıtır olana ve bal kabağı yumuşayana kadar pişirin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Donna Hay