İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Karaorman Pastası

Oylama 0/5
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Çikolatayı benmari usulü ya da mikrodalgada eritin. Yumuşayan tereyağını çikolataya karıştırın.

Yumurtaları ayırın. Yumurtanın sarılarını şekerin yarısıyla bir kâsede köpürene kadar karıştırın. Çikolatalı karışımın içine karıştırın. Un ve toz bademi de nazikçe karışıma koyun.

Yumurtanın beyazlarını kalan şekerle birlikte köpürene kadar çırpın ve çikolatalı karışımın içine dökün. Sulu hamur karışımını pişirme kâğıdının üstüne dökünce 40 dakika kadar fırında pişirin. Çikolatalı keki soğumaya bırakın ve halkalar hâlinde kesin. Çikolatalı pastanın kalan parçalarını ufalayın.

Garnitür için bir sos tavasında, 75 gram şeker koyduğunuz suyu, şeker eriyene dek kaynatın. Soğumaya bırakın ve vişneli brendiyi koyun. Kalan şekeri, yoğunlaşana kadar kremayla çırpın ve krema sıkma torbasına koyun. Krema sıkma torbasını, krem şantiyle doldurun ve kalan kremayı da eriyen çikolatayla karıştırın.

Vişneler suyunu çeksin. Çikolatalı kek üst ve alt katmanlarını brendiyle ıslatın. En alt katmanına halka halka krem şanti sıkın ve aralarına vişneleri yerleştirin. Üstüne çikolatalı kekin orta katmanını koyun.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen