Tarif

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Çikolatayı benmari usulü ya da mikrodalgada eritin. Yumuşayan tereyağını çikolataya karıştırın.

Yumurtaları ayırın. Yumurtanın sarılarını şekerin yarısıyla bir kâsede köpürene kadar karıştırın. Çikolatalı karışımın içine karıştırın. Un ve toz bademi de nazikçe karışıma koyun.

Yumurtanın beyazlarını kalan şekerle birlikte köpürene kadar çırpın ve çikolatalı karışımın içine dökün. Sulu hamur karışımını pişirme kâğıdının üstüne dökünce 40 dakika kadar fırında pişirin. Çikolatalı keki soğumaya bırakın ve halkalar hâlinde kesin. Çikolatalı pastanın kalan parçalarını ufalayın.

Garnitür için bir sos tavasında, 75 gram şeker koyduğunuz suyu, şeker eriyene dek kaynatın. Soğumaya bırakın ve vişneli brendiyi koyun. Kalan şekeri, yoğunlaşana kadar kremayla çırpın ve krema sıkma torbasına koyun. Krema sıkma torbasını, krem şantiyle doldurun ve kalan kremayı da eriyen çikolatayla karıştırın.

Vişneler suyunu çeksin. Çikolatalı kek üst ve alt katmanlarını brendiyle ıslatın. En alt katmanına halka halka krem şanti sıkın ve aralarına vişneleri yerleştirin. Üstüne çikolatalı kekin orta katmanını koyun.

Malzemeler

Pasta için

  • 250 gram siyah çikolata
  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 50 gram toz badem
  • 3 adet yumurta
  • 125 gram esmer şeker
  • 80 gram kendiliğinden kabaran hamur

Garnitür için

  • 100 mililitre su
  • 150 gram şeker
  • 1 miktar vişneli brendi
  • 1 büyük kavanoz vişne
  • 500 mililitre krem şanti
  • 200 gram siyah çikolata

Benzer Tarifler