Hazırlanış

Ahududu sosu:

Ahududu püresi, şeker ve beyaz şarabı kaynatın, şeker eriyene dek pişirin. Mango sosu:

Mangoyu soyup çekirdeğinden ayırın. Mango, şeker ve şarabı püre hâline getirin. Mango sosunu kaynatın, şeker eriyene dek pişirin. Vanilya sosu:

Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Krema, süt ve vanilya özünü bir tencerede kaynatın.

Yumurta sarılarını şekerle çırpın. Sıcak kremanın bir kısmını yumurta sarılarına ekleyip, tamamını tencereye dökün. İyice karıştırıp vanilya sosunu kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Kardan yumurta:

Yumurtaları kabarana dek çırpın, şekeri azar azar ekleyin. Karışım sertleşene dek çırpın.

Suyla sütü kaynatın. Islak, soğuk bir dondurma kaşığıyla yumurta karışımından toplar yapıp kaynar süt ve su karışımının içine atın. Yumurtadan karların her bir yanını birer dakika sıcak sütte pişirin.

Yumurtadan karları üstler

Malzemeler

Ahududu sosu için:

  • 250 gram ahududu püresi
  • 50 gram şeker
  • 50 mililitre beyaz şarap

Mango sosu için:

  • 250 gram mango püresi
  • 50 gram şeker
  • 50 mililitre beyaz şarap

Vanilya sosu için:

  • 175 gram krema
  • 75 gram süt
  • 50 gram şeker
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 adet vanilya çubuğu

Kardan yumurta için:

  • 8 adet yumurta beyazı
  • 250 gram şeker
  • 1 litre su
  • 1 litre süt

Benzer Tarifler