İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Karelya Turtası

Oylama 0/5

Pirinç lapasını hazırlayarak başlayın.

Pirinci suyunu çekene kadar pişirin. Süt ve tuz ekleyin. Lapa pişene kadar, 30-40 dakikalığına pişmeye bırakın. Biraz tereyağı ekleyin.

Hamuru ve turtaları hazırlayın.

Malzemeleri karıştırın, yoğurun ve hamuru uzun bir rulo hâline getirin. Küçük parçalara bölün ve bir merdane kullanarak ince oval hamurlar açın. Her bir hamurun ortasını 1,5-2 yemek kaşığı lapayla doldurun. Hamurun kenarlarını katlayın ve parmaklarınızla sıkıca çimdikleyin. Turtalarınızı 225 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin ve tereyağı-süt karışımına batırın. Servis etmeden önce biraz bekletin.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Sara La Fountain