Tarif

Pirinç lapasını hazırlayarak başlayın.

Pirinci suyunu çekene kadar pişirin. Süt ve tuz ekleyin. Lapa pişene kadar, 30-40 dakikalığına pişmeye bırakın. Biraz tereyağı ekleyin.

Hamuru ve turtaları hazırlayın.

Malzemeleri karıştırın, yoğurun ve hamuru uzun bir rulo hâline getirin. Küçük parçalara bölün ve bir merdane kullanarak ince oval hamurlar açın. Her bir hamurun ortasını 1,5-2 yemek kaşığı lapayla doldurun. Hamurun kenarlarını katlayın ve parmaklarınızla sıkıca çimdikleyin. Turtalarınızı 225 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin ve tereyağı-süt karışımına batırın. Servis etmeden önce biraz bekletin.

Malzemeler

Pirinç lapası harcı:

  • 300 mililitre su
  • 300 mililitre tam tahıllı
  • yuvarlak taneli pirinç
  • 1250 mililitre süt
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük parça tereyağı

Hamur için:

  • 300 mililitre su
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 150 gram buğday unu
  • 500 gram çavdar unu

Tereyağı-süt karışımı için:

  • 150 mililitre tam yağlı süt
  • 150 gram tereyağı

Benzer Tarifler