Karides

Karides

Tarif

Karidesleri soyup ayıklayın. 85 derecede 1 dakika buharda pişirin. Daha sonra karidesleri una bulayıp 180 derecede kısa süre kızartın. Cevizleri hafifçe kararana kadar kavurun, sonra kızartma tavasına alıp bal ve susamı ekleyip bir dakika daha kavurun. Limon suyu, süt, mayonez ve şekeri karıştırıp sos hâline getirin. Sıcak karidesi bir tabağa alıp üstüne soğuk sosu dökün. Ceviz ve ince doğranmış marulu karideslerin üstüne serpiştirin.

Malzemeler

  • 20 gram büyük karides
  • 50 gram un
  • 200 gram ceviz
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yarım yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı konsantre süt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yarım yemek kaşığı şeker
  • 1 adet marul

Benzer Tarifler