İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Karides Kroket

Oylama 0/5
Hazırlanışı:

Arpacık soğanlarını soyup doğrayın. Frenk soğanlarını doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin ve Frenk soğanlarını 2 dakika kızartın. Karıştırırken unun tamamını ekleyin ve pişirin.

Beyaz şarapla deglaze edip balık çorbasını ekleyin. Pürüzsüz, kalın, yumuşak bir kıvam elde edene kadar karıştırın. 10-15 dakika boyunca pişirin.

Karidesleri ve Frenk soğanlarını sosa atın ve tencereyi ocaktan alın. Soğuk suyla ısladığınız bir fırın kabında ya da pişirme kağıdına yahniyi dökün. Soğumaya bırakın ve en az iki saat buzdolabında tutun.

Elinizi una bulayın ve yahnimizi 10 santimetrelik kroketler hâline getirin. Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpın ve un ve galeta ununu da iki ayrı kaba koyun.

Öncelikle kroketleri una, sonra yumurta beyazlarına, en son da galeta ununa bulayın. Yağı 180 dereceye kadar kızdırıp kroketleri renkleri soğan kabuğu rengi kıvamına gelene kadar kızartın.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen