Tarif

Hazırlanışı:

Arpacık soğanlarını soyup doğrayın. Frenk soğanlarını doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin ve Frenk soğanlarını 2 dakika kızartın. Karıştırırken unun tamamını ekleyin ve pişirin.

Beyaz şarapla deglaze edip balık çorbasını ekleyin. Pürüzsüz, kalın, yumuşak bir kıvam elde edene kadar karıştırın. 10-15 dakika boyunca pişirin.

Karidesleri ve Frenk soğanlarını sosa atın ve tencereyi ocaktan alın. Soğuk suyla ısladığınız bir fırın kabında ya da pişirme kağıdına yahniyi dökün. Soğumaya bırakın ve en az iki saat buzdolabında tutun.

Elinizi una bulayın ve yahnimizi 10 santimetrelik kroketler hâline getirin. Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpın ve un ve galeta ununu da iki ayrı kaba koyun.

Öncelikle kroketleri una, sonra yumurta beyazlarına, en son da galeta ununa bulayın. Yağı 180 dereceye kadar kızdırıp kroketleri renkleri soğan kabuğu rengi kıvamına gelene kadar kızartın.

Malzemeler

  • 2 adet arpacık soğanı
  • 1 yarım demet Frenk soğanı
  • 125 gram tereyağı
  • 100 gram un
  • 100 mililitre beyaz şarap
  • 400 mililitre balık çorbası
  • 250 gram minik doğranmış karides (normal karides)
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar karabiber
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 1 kilo un
  • 500 gram galeta unu
  • 3 litre kızartma yağı

Benzer Tarifler