Karides ve Ton Balıklı Linguine

Karides ve Ton Balıklı Linguine

Tarif

Antep fıstığı, maydanoz, sirke ve safran ile Agro dolce tarzı                                                                            

Rosanna nine ile yaptığım yemeklerden ilham alan bu tatlı ve ekşi makarna çok keyiflidir ve maksimum lezzet için karidesleri ve kafalarını kullanır. Ninenin daha yumuşak olması için kullandığı dilimlenmiş soğanları yıkama hilesini kullanıyorum ve bu nem pişerlerken ekstra bir tatlılık sağlamaya da yardımcı oluyor. Sonra kontrast için sirke ekliyoruz.

Soğanları soyup ince ince doğrayın ve su dolu bir kaseye koyun. Karideslerin başlarını ayırın ve sadece başlarını 2 yemek kaşığı yağ ve tarçınla birlikte soğuk bir tavaya koyun. Orta ateşe koyun ve cızırdadığında ançüezleri ekleyin. Soğanları süzün ve tavaya atın. Üstünü örtün ve 20 dakika veya süper yumuşak olana kadar, ara sıra karıştırarak ve gerekirse biraz su ekleyerek pişirin. Bu arada, karidesleri soyun, küçük, keskin bir bıçakla her birinin arkasından aşağıya doğru bir kesik atarak kelebek gibi açın. Ardından damarı çıkarın ve atın. Safranın üzerine biraz kaynar su ve sirke karışımı koyun. Antep fıstığını havanda dövün. Ve çeşni için, bir başka Rosanna numarası olan biraz pecorino kabuğunu ince bir şekilde rendeleyin.

Makarnayı kaynayan tuzlu su dolu bir tencerede paketteki talimatlara göre pişirin. Bu arada, ton balığını 1 cm'lik parçalar halinde kabaca doğrayın ve maydanozun üst yapraklı yarısını ince ince doğrayın. Makarnanın pişmesine 2 dakika kala soğanların kapağını kaldırın ve ısıyı yükseltin. Tüm lezzetli suları tavaya akacak şekilde her bir karides kafasını hafifçe ezin, ardından kafaları ve tarçını atın. Maydanozun yarısını karıştırın, ardından safran sirke karışımını ekleyerek kızartmaya ara verin. Karidesleri ve ton balığını ekleyin, ardından bir maşa kullanarak makarnayı doğrudan tavaya alın. Biraz nişastalı pişirme suyunun gelmesine izin verin. Gerekirse biraz fazladan pişirme suyu ekleyerek 2 dakika ateşte pişirin. Isıyı kapatın, rendelenmiş pecorino kabuğunu ve Antep fıstığını hızlıca tavaya atın, tadına bakın, ardından kalan maydanozu serpin.                  

 

KALORİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

699kcal

29.3g

4.1g

46.4g

66.3g

10.6g

0.6g

6.2g

 

Malzemeler

  • 2 küçük soğan
  • 4 çiğ büyük kabuklu karides
  • zeytinyağı
  • 1 tarçın çubuğu
  • 2 x yağda ançüez filetosu
  • 1 dolu tutam safran
  • 4 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 50 gr kabuklu Antep fıstığı
  • pecorino veya parmesan peyniri kabuğu
  • 150 gr kurutulmuş linguine
  • 200 gr ton balığı (sarıkanat orkinos)
  • ½ demet taze maydanoz (15g)                                     

                                                           

Benzer Tarifler