Tarif

Tencereye su koyup kaynatın. Kaynayan suya 2-3 tutam tuz attıktan sonra deniz börülcelerini koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Haşlanan börülceleri soğuk su dolu bir kaba alın, böylece yeşil rengini koruyacaktır.

Börülcenin köküne yakın bir boğumundan tutup çekerek kılçığından ayırın. Ezmemeye dikkat edin. Tüm börülceler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın.

Kılçığından ayrılan börülceleri fazla suyundan arındırmak için havlu peçetenin üzerine yayın.

Suyundan arınan börülceleri kesme tahtasına koyup bıçak yardımıyla küçük parçalara doğrayıp bir kasenin içine koyun.

Sarımsakların kabuklarını soyup havana koyun, üzerlerine 1-2 tutam kadar tuz ekleyip püre oluncaya kadar ezin. Püre sarımsağı deniz börülcesinin üzerine ekleyin.

Börülcenin bulunduğu kasenin içine yumurtaları kırın, karidesi ekleyin ve kaşık yardımıyla tüm malzemeyi birbirine karıştırın.

Malzemelerin içine unu ekleyip tekrar karıştırın. 1 adet limonun kabuğunu rendeleyin, 1 çay kaşığı tuzu da ekledikten sonra tekrar tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Tavayı ateşe koyup içine 1-2 parmak derinliğinde zeytinyağı döküp ısıtın.

Isınan yağın içine kaşıkla alarak mücver karışımından koyup her tarafı altın sarısı oluncaya dek çevirerek kızartın.

Kızaran mücverleri fazla yağını bırakması için havlu peçete serilmiş bir tabağa çıkartın.

Kabuğunu rendelediğiniz limonu dilimleyin.

Fazla yağı süzülen mücverleri servis tabağına yerleştirin, yanında limon dilimleriyle servis edin.  

Malzemeler

  • 2 demet deniz börülcesi
  • 8 diş sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram çimçim karides
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon
  • 1 miktar tuz

Kızartmak için:

  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler