Karidesli Pilav

Karidesli Pilav

Tarif

Orta ateşte yapışmaz bir kızartma tavasını ısıtın. Susam yağının ve yumurtanın yarısını döküp tüm tavaya yayın. Bir dakika yumurta oturuncaya kadar pişirin. Bunu tavadan alın, aynı işlemi geri kalan yumurta ve yağla tekrar edin. Tavayı yüksek ateşe getirin. Sebze yağı, zencefil, chili biberi ve soğanı tavaya alıp bir dakika pişirin. Karidesleri ekleyip üç dakika pişirin. Pirinci ekleyip 2-3 dakika tamamı ısınana kadar pişirin. Omletleri servis tabağına yerleştirip üstüne kaşıkla pirinç karışımını dökün. Servis için üstünde soya ve çili sosu gezdirin.

Malzemeler

  • 2 adet hafif çırpılmış yumurta
  • 2 tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 adet çili biberi
  • 4 adet ince kıyılmış taze soğan
  • 10 adet büyük karides
  • 4 su bardağı pişmiş yasemin pirinci
  • 1 ölçü soya sosu

Benzer Tarifler