Tarif

Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyin tuz ilave ederek rondoda çekin. Ardından domateslerin suyunu başka bir kaba süzün.

Deniz börülcelerini kaynar suda 10 dakika haşlayın ve kılçıklarından ayırın.

Domates suyuna yarım misket limonu suyu ve biraz tuz ile karıştırın.

Karidesleri bu suda 2 saat boyunca marine edin.

Ekmekleri tavada kızartın. Üzerine domates pürelerini sürün ve tabağınızın kenarına koyun.

Börülceleri kalan misket limonuyla karıştırın ve ekmeğin üzerine yerleştirin

Son olarak karidesleri ekleyin.

Malzemeler

  • 4 adet domates
  • 10 adet karides
  • 250 gr deniz börülcesi
  • 8 dilim baget ekmeği
  • 1 adet misket limonu
  • 50 ml zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler