Karışık Kızarmış Sebzeli Vahşi Et Dilimleri

Karışık Kızarmış Sebzeli Vahşi Et Dilimleri

Tarif

Bu tarifte Ribatejo ve bölgenin boğa güreşi gelenekleri düşünülmüştür. Öncelikle kızartacağımız sebzeleri hazırlayalım ki, daha sonra tarifin geri kalanını daha çabuk yapalım. Sebzeleri iyice yıkayın ve aşağı yukarı aynı boyutta parçalar hâlinde kesin. Turp ve brokolilerin saplarını alıp sadece yapraklarını kullanın. Pırasanın kökü olmadan sadece beyazını kullanın. Biraz maydanoz yaprağı doğrayın ama kızartma tavasına alana kadar bekletin.

Şimdi ete geçelim. Burada işin sırrı çeşnide. Ete doğrudan serptiğimiz doğranmış sarımsağı kullanmanın yanı sıra, kızartma tavasına ekleyeceğiniz bir baharat karışımı kullanacaksınız: Rezene tohumu, beyaz biber, karabiber, yıldız anason ve mercanköşk. Zeytinyağlı kızartma tavamızı kızdırdıktan sonra baharatları ekleyin ve yağla harmanlanması için iyice karıştırın. Et dilimlerini ancak lezzetli bir sos elde edince ekleyin ve biraz tuzla çeşnilendirin. Yaklaşık 2 dakika kızartın ve sonra diğer tarafını çevirip kızartın. Sonunda etin üstü nar gibi kızaracak.

Eti kızarttıktan sonra, karıştırarak kızartacağımız sebzeler için tavayı ocakta bırakabilirsiniz. Tarifin bu kısmı hızlı olmalı çünkü sebzeler hemen servis edilmeli yoksa yoğunluklarını kaybederler. Sebzeleri hâlâ kızgın olan, etin piştiği suyun da bulunduğu kızartma tavasına koyun. Gerekirse biraz daha zeytinyağı koyun. Bir kaşık dolusu susam yağı da koyup bir tutam tuzla çeşnilendirin. 3 dakika boyunca hafifçe kızartın, arada karıştırın ve sebzelerin eşit oranda piştiğine emin olun.

En sonunda et dilimlerini hafif kızarmış sebzelerle servis ettiğinizde, biraz bal, bir kaşık soya sosu dökün ve kabuklu badem serpin. Tüm bu tatlar bir kontrast oluşturacak ve son derece zengin ve lezzetli bir yemek ortaya çıkaracak. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 6 dilim dana eti
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam rezene tohumu
  • 1 tutam beyaz biber taneleri
  • 1 tutam çekilmemiş karabiber tanesi
  • 2 adet yıldız anason
  • 1 tutam mercanköşk
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü zeytinyağı

Sebze kızartması için:

  • 1 adet brokoli
  • 1 yarım demet turp yaprağı
  • 1 adet pırasa
  • 5 adet yeşil kuşkonmaz
  • 1 tutam maydanoz yaprağı
  • 1 çorba kaşığı susam yağı
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı kabuklu badem
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler