Karışık Kuru Meyveli Kurabiyeler

Karışık Kuru Meyveli Kurabiyeler
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 26 Ekim saat 06:50 | Pazartesi 26 Ekim saat 11:30

Tarif

Fırını önden 175 dereceye ıstın. Kurabiye tepsilerine pişirme kağıdı serin.

Pedal aparatı takılı bir stand mikserin kasesine tereyağı ve şeker koyun. Yaklaşık 2 dakika, soluk ve kabarık olana kadar orta hızda çırpın. Hızı düşürün. Bir araya gelene kadar yumurtaları birer birer çırparak ekleyin. Vanilyayı ekleyin.

Orta boy bir kapta un, tuz, karbonat ve kabartma tozunu karıştırın. Mikser düşük hızda çalışırken, iyice birleşene kadar çırparak tereyağı karışımına yavaş yavaş ekleyin. Yulaf, hindistan cevizi, kayısı, bitter çikolata, vişne ve pikan cevizlerini ekleyin. Birleşene kadar düşük seviyede karıştırın.

Yaklaşık 8 cm aralıkla, hazırladığınız pişirme kağıtlarına ¾ su bardağı hamur toplarını yerleştirin. 10 cm’lik yuvarlaklar halinde düzleştirmek için avucunuzu kullanın. Altın rengi olana kadar yaklaşık 16 dakika pişirin. Arada tepsileri döndürün. Tamamen soğuması için tel bir ızgaraya aktarmadan önce kurabiyeleri tepside 2 dakika soğumaya bırakın.

Malzemeler

8 kurabiye için;

1 su bardağı (2 kalıp) tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış

¾ su bardağı toz şeker

¾ su bardağı açık kahverengi şeker

2 büyük yumurta

2 tatlı kaşığı saf vanilya özü

2 su bardağı çok amaçlı un

1 tatlı kaşığı iri çekilmiş tuz

1 tatlı kaşığı karbonat

½ tatlı kaşığı kabartma tozu

1 ½ su bardağı yulaf ezmesi

1 su bardağı hindistan cevizi cipsi

1 su bardağı iri kıyılmış kuru kayısı

1 su bardağı iri doğranmış bitter çikolata

1 su bardağı kuru vişne

1 su bardağı kavrulmuş pikan cevizi

Benzer Tarifler