Tarif

Bu ‘campino’ pirzolası, önce kızartma tavasında pişirilip sonra fırına verilir. Fırınınızı önceden 180 dereceye getirin. Bu sırada ızgarayı en yüksek sıcaklıkta kızdırın. Pirzolaları tuz, biber, az zeytinyağıyla çeşnilendirip etin iki tarafını da mühürleyin. Mühürlemek, lezzetin içinde kalması için her tarafının yüksek ateşte kızartmaktır. Eti kızartırken, biraz daha lezzet katmak için bir tutam biberiye ve kabuklu diş sarımsakları ekleyin. Et mühürlendikten sonra, önceden ısıttığınız fırınınıza eti verin ve pirzola orta-iyi pişmiş kıvama gelene kadar 7 dakika kadar pişirin. Pişme süresi dolmadan üç dakika önce eti biraz yumuşatması için birkaç parça tereyağı ekleyin.

Et pişerken salataya geçebiliriz. Marul yapraklarının bazılarını ayırın, yıkayıp kurulayın. Ellerinizle doğrayın ve bir kaseye koyun. Ardından havucu yıkayın ve patates soyucuyla ince ince dilimleyin. Turpu da aynı şekilde dilimleyin. Birkaç nane yaprağı koparıp salataya ekleyin. Salataya vinaigrette sosu yapın: Bir kasede balzamik sirke ve bir tutam tuzu karıştırın, iyice yedirin, ardından zeytinyağı ekleyin. Malzemeler iyice hazırlanana harmanlanana kadar iyice karıştırın. Salatanız için vinaigrette sosunuz böylece hazır oluyor. Her salatanın sosu mutlaka servis edilmeden önce dökülmelidir, bu yüzden servis zamanı gelene kadar sosu bir kenara koyun.

‘Campino’ pirzolasını servis ederken, isterseniz üstüne hardal sürebilirsiniz. İşte size kolay, dengeli ve lezzet dolu bir et ve salata tarifi. Deneyin!

Malzemeler

Pirzola için:

  • 1 adet dana pirzola
  • 1 dal biberiye
  • 6 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 ölçü hardal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 ölçü hardal

Salata için:

  • 1 adet yeşil marul
  • 1 adet kırmızı marul
  • 1 adet havuç
  • 1 adet turp
  • 1 demet taze nane
  • 2 çorba kaşığı balzamik sirke
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler