Karnabahar Remoulade

Karnabahar Remoulade
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Cumartesi 18 Eylül saat 15:15 | Cumartesi 18 Eylül saat 15:40

Tarif

Çıtır derili tavuk, kekik, soğan ve baget ekmeği

Fırını önden 180ºC'ye ısıtın. Tavukları gevrekleştirmek için derisi aşağıya gelecek şekilde sıkışık bir şekilde orta ateşte, yapışmaz, fırına dayanıklı bir tavaya koyun.

Soğanı soyun, 1 cm kalınlığında dilimleyin, ardından tavaya ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin. Kekik dallarını ve 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesini ekleyin, tavuğu ters çevirin ve arada teyelleyerek 30 dakika boyunca pişirin.

Bu sırada kornişonları ve soğan turşusunu ince ince doğrayın ve kavanozlarından 1 çorba kaşığı su, yoğurt ve hardal ile büyük bir kaseye koyun. İyice karıştırın, ardından damak zevkinize göre çeşnilendirin. İdeal olarak bir mandolin rende ile karnabaharı ve yapraklarını ince ince dilimleyin (koruyucuyu kullanın!) Veya kabaca rendeleyin.

Karnabaharı kaplamak için sosun içine atın, ardından tabaklarınız arasında bölüştürün. Bageti kalın bir şekilde dilimleyin ve son 10 dakika boyunca kızarması için tavuğun üzerine koyun. Sonra birlikte servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

534kcal

22.2g

6.5g

37.6g

48g

16.2g

1.3g

8g

Malzemeler

  • 2 serbest dolaşan tavuk budu
  • 1 soğan
  • ½ bir demet kekik (10 gr)
  • kırmızı şarap sirkesi
  • 50 gr karışık kornişon ve soğan turşusu
  • 2 dolu çorba kaşığı doğal yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal
  • ½ baş karnabahar (400 gr)
  • ¼ Fransız baget ekmeği

Benzer Tarifler