Karnabaharlı Peynirli Makarna

Karnabaharlı Peynirli Makarna
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Perşembe 28 Ekim saat 23:55 | Cuma 29 Ekim saat 00:25

Tarif

Kremalı sos, çıtır sarımsak ve karnabahar yapraklı ekmek kırıntıları

Ekmeği bir mutfak robotunda çekin. Sarımsakları soyun ve ekleyin, ardından karnabaharınızdaki güzel yaprakları ayırın. ½ çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Oldukça ince kırıntılar elde edene kadar çekin. Ardından karışımı orta ateşte büyük bir yapışmaz tavaya aktarın. 15 dakika veya ara sıra karıştırarak altın rengi ve gevrek olana kadar kızartın. Bu arada soğanı soyun, ardından karnabaharı sapıyla, yapraklarıyla vs. kabaca doğrayın.

Çıtır kırıntıları bir kaseye aktarın ve tavayı tekrar ısıtın. Sütü dökün ve doğranmış sebzeleri ekleyin, kaynama noktasına getirin. Ardından ısıyı düşürün, üzerini kapatın ve pişirin. Ayrıca makarnayı tuzlu suyla kaynayan bir tencerede paketindeki talimatlara göre pişirin.

Makarna hazır olmadan hemen önce karnabahar karışımını dikkatlice mutfak robotuna dökün (yıkamanıza gerek yok), peyniri rendeleyin ve ekleyin. Süper pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ardından damka zevkinize göre çeşnilendirin ve tavaya geri alın.

Makarnayı süzün ve bir bardak nişastalı pişirme suyunu ayırın. Makarnayı sosun içine alın ve karıştırın. Gerekirse bir miktar pişirme suyuyla seyreltin, ardından üzerine serpmek için çıtır kırıntılarla birlikte servis edin.

 

ENERJİ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

450kcal

4.3g

18.9g

75.4g

8.8g

0.6g

5g

Malzemeler

  • 100 gr bayat ekşi mayalı ekmek
  • 2 diş sarımsak
  • ½ baş karnabahar (400 gr)
  • zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 400 ml yarım yağlı süt
  • 300 gr kurutulmuş spagetti
  • 70 gr çedar peyniri

Benzer Tarifler