İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kars Gravyerli Tavuk Sandviç

Oylama 0/5

2 adet aynı boyda kesilmiş yağlı kağıdın birini düz bir zemine serin. Üzerine 1 adet tavuk göğsünü koyun.

(Tavuk göğsünün üzerinde fazlalık parçası varsa (bonfile denilen) o parçayı kesip daha sonra kullanmak için kenara ayırın. Aksi takdirde tavuğu döverken bu parça parçalanacaktır. )

Tavuk göğsünü enlemesine ortadan ikiye ayırın ve kanat gibi açın. Diğer yağlı kağıdı tavuğun üzerine serip küçük bir sos tavası ya da et dövücü yardımıyla iyice incelene kadar tavuğu dövün. Direk olarak üzerine vurmayın, vurma işlemini hafif kaydırır gibi yapın.

Biberin sapını ve çekirdeklerini temizleyip incecik şeritlere kesin.

1 diş sarımsağın kabuğunu soyup ince ince doğrayın.

Dövülmüş tavuk göğsünü dikkatlice yağlı kağıttan sıyırın, kesme tahtasının üzerine koyun ve iki eşit parçaya bölerek 2 adet dövülmüş tavuk göğsü elde edin.

Üzerlerine incecik kesilmiş sarımsakları paylaştırın. Şerit kesilmiş biberleri de ucuna gelecek şekilde yerleştirin.

Bir bıçak yardımıyla tavuğun boşta kalan kısmına biber salçası sürün.

Kars gravyerini rendeleyin ve üzerlerine koyun. Dilerseniz dilim olarak da koyabilirsiniz.(miktar fazla ya da az gelebilir, zevkinize göre, hepsini rendelemek zorunda değilsiniz) Tuz, karabiber serpiştirin.

Tavuğu içindekiler saçılmayacak şekilde rulo halinde sarın. Bir kürdan yardımıyla açılmamaları için tutturun.

Baget ekmeğini 2 parçaya bölün. Parçalardan birini enlemesine ortadan ikiye kesin. 

Havucun kabuklarını soyun ve havucu incecik şekilde doğrayın. Bıçakla çok ince doğrayamazsanız bir soyacak yardımıyla da bu işlemi yapabilirsiniz.

Tavayı ocağa koyup ısıtın. Isınınca içine zeytinyağı koyun, biraz da tuz serpin.

Isınmış tavaya tavuk rulolarını yerleştirin. Çevirerek her yerinin pişmesini sağlayın.

Tavuklar pişerken ortadan ikiye kesilmiş ekmeği de tavaya koyun ve bastırarak tavuğun pişerken saldığı sudan çekmesini ve hafif çıtırlaşmasını sağlayın.

Yeşil elmayı da aynı havuçlar gibi incecik dilimlere doğrayın.

Bebek turbu da ince dilimlere doğrayın. Yine dilerseniz soyacak yardımıyla da yapabilirsiniz.

1 diş sarımsağı ortadan ikiye kesin ve tavuk suyuyla lezzetlenmiş ekmeğin üzerine lezzet vermesi için sürün.

Tavuklar pişmeye yakınken kürdanları çıkartın ve tavuğun her yerinin pişmesini sağlayın.

Ekmeklerin üzerine sırasıyla incecik kesilmiş havuçları, elmaları, roka yapraklarını yerleştirin ve tuz, karabiber serpin. Biraz da nar ekşisi gezdirin.

Pişen tavuk rulolarını tavadan alın ve ortadan ikiye keserek ekmeklerin üzerine yerleştirin. Üzerlerini ince doğranmış turplarla süsleyin. Biraz daha karabiber serpip servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza