Karsu Yemek Olsaydı / Kıymalı Kat Kat Kadayıf

Karsu Yemek Olsaydı / Kıymalı Kat Kat Kadayıf
Yayınlandığı Program: Refika ile Öze Dönüş Yayın tarihleri: Pazar 21 Temmuz saat 19:10 | Pazar 21 Temmuz saat 22:50

Tarif

Kat kat çıtır kadayıfları hazırlamak için geniş bir kaseye yarım kg taze kadayıfı koyun. Kadayıfı kabaca parçalayarak ufaltın. Künefelik kadar ufaltmanıza gerek yok daha iri parçalar olarak kalabilirler. 2 çorba kaşığı, 50gr, kadar tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Üzerindeki köpüklü kısmını ayırıp kadayıflara tüm tereyağını yedirin ve 1 çay kaşğı tuzu de serpip karıştırın. 2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serip 4 farklı boyda kek kalıbının halkalarını yerleştirin. Eğer sizde 4 farklı boy kek kalıbı yoksa farklı boydaki tabakları referans olarak kullanabilirsiniz. Önemli olan büyükten küçüğe doğru 4 farklı boyda olmaları.

Yağlı kadayıfları eşit yükseklikte olacak şekilde kalıpların içine yayın ve üzerlerini hafif bastırarak düzleyin. Ardından 200 derecede, altlı üstlü çalışan fırının en altına ve üstten ikinci rafına yerleştirin. 12 dakika sonra tepsilerin yerlerini değiştirin ve bu şekilde 12-13 dakika daha toplamda 25 dakika kadayıflar altın rengi alana dek pişirin. Bu sırada lezzetli içini hazırlayabilirsiniz. İçi için geniş bir tavaya 400 gr çift çekim dana döş kıymayı yüksek ateşte kavurmaya başlayın. Kıymalar renk değiştirince içine küp küp doğradığınız 1 adet soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin. İçine 2 avuç cevizi elinizle kabaca bölerek ekleyin. Bu sırada çeyrek beyaz lahanayı serçe parmak kalınlığında doğrayın ve tavaya ilave edin. Yüksek ateşte maşa ile çevirerek kavurmaya devam edin. 2 adet havucu rendeleyip,6 dal taze soğanı da beyaz kısımlarını ince yeşil kısımlarını ise 2 parmak kalınlığında doğrayıp tavaya ekleyin. Karıştırarak kavurmaya devam edin. Üzerine 1 tepeleme çorba kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 5 çorba kaşığı soya sosu ekleyin. Yarım bardak kadar su ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Böylece harç kadayıfı da biraz ıslatıp lezzetlendirecek. Fırından çıkan Kadayıf disklerinin en büyüğünü servis edeceğiniz düz bir tabağa koyun. Üzerine Kıymalı harcın yaklaşık yarısından biraz azını koyun. Üzerine bir küçük kadayıfı koyup aynı şekilde harç ve kadayıf bitene kadar devam edin. En son üzerine 8 tatlı kaşığı kadar cheddarlı krem peyniri gelişigüzel yerleştirince tadına doyamayacağınız kat kat

Malzemeler

Malzemeler:

Kadayıf katları için,

500 gr taze kadayıf

2 çorba kaşığı, 50 gr, tereyağı

1 çay kaşığı tuz

Harcı için,

400 gr çift çekim dana döş kıyma

1 adet, 200 gr, soğan

Çeyrek,  beyaz lahana

2 adet havuç

6 dal taze soğan

5 çorba kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tepeleme çorba kaşığı köri

2 dolu avuç, 120 gr, ceviz

7-8 tatlı kaşığı cheddarlı krem peynir

Benzer Tarifler