Kat Kat Kadayıf Böreği

Kat Kat Kadayıf Böreği
Yayınlandığı Program: Refika ile Öze Dönüş Yayın tarihleri: Pazar 25 Ağustos saat 22:55 | Çarşamba 28 Ağustos saat 04:15

Tarif

Hazırlanışı:

Kıymalı harcı için, 250 gr çift çekim dana döş kıymayı tavada yüksek ateşte kavurmaya başlayın. Kıymaların rengi pembeden kahverengiye dönünce üzerini minik minik doğradığınız 2 adet soğanı ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar yüksek ateşte kavurun. Ardından altını kısıp kavurmaya devam edin. 1 adet kapya biberi uzunlamasına dörde kesin ve ardından ince dilimleyip ekleyin. 1 tatlı kaşığı tereyağı ve birer çay kaşığı tuz ile karabiber ekleyin. Bu şekilde soğanlar iyice yok olana dek kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika kavurun.

Ispanaklı harç için, 1 bağ ıspanağı kabaca kesin. 1 adet soğanı da piyazlık doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanları yüksek ateşte kavurmaya başlayın. Soğanlar iyice yumuşayıp karamelize olmaya başlayınca ıspanakları ekleyin. Birer tutam tuz ve karabiber ile 1 silme çay kaşığı pul biberi ekleyin. Ispanakları uzun uzun kavurmanıza gerek yok birkaç dakikada kendilerini bırakınca hazır demektir.

Gelelim böreği lezzetli yapacak sosuna bunun için 1 kasede 2 çorba kaşığı yoğurda 4 yumurta kırıp topak kalmayana kadar çırpın. Üzerine bir bardaktan 2 parmak eksik süt ve bir o kadar da zeytinyağı ekleyin ve çırpmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyince tamamdır. Eğer bu böreği yufka ile yapıyorsanız tuz eklemenize gerek yok ama kadayıfta tuz olmadığı için tuz eklemek gerekli. Geniş bir seramik tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını döküp ısıtın. Ardından 600 gr taze kadayıfın çeyreğini tavaya yayın. Kadayıfların üzerine aynı şekilde yumurtalı harcın da çeyreğini yerleştirin. Onun da üzerine ıspanaklı harcı kenarlardan 1 parmak boşluk kalacak şekilde yayın. Tekrar kadayıf ve harçtan koyup kenarlarını ahşap bıçak veya spatula ile düzeltin. Üzerini düz bir kapakla kapatıp böreği çevirin. Çevirdiğiniz tarafına 2 boğum dil peynirini tel tel olacak şekilde yayın. Üzerine tekrar kadayıf ve harçtan ekleyin. Böreği bir kez daha çevirip bu kez üzerine kıymalı harcı koyun ve kalan kadayıf ve harcı üzerine yerleştirin. Kenarlarını tekrar bıçakla düzeltin ve son bir kez çevirip pişmeyen yüzeyini pişirin. Kenarları için tavayı sallayarak böreği döndürün. Her tarafı altın sarısı kahverengi renk alıp çıtırdayınca kat kat kadayıf böreğiniz çayınızın yanında afiyetle yemeniz için sizi bekliyor.

Malzemeler

Malzemeler:

600 gr taze kadayıf

4 adet yumurta

2 çorba kaşığı yoğurt

1 su bardağından 2 parmak eksik, 200 ml, süt

1 su bardağından 2 parmak eksik, 200 ml, zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

2 boğum, 200 gr, dil peyniri

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Kıymalı harç;

250 gr çift çekim dana döş kıyma

2 adet, 400 gr, soğan

1 adet kapya biberi

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Ispanaklı Harç;

1 bağ, 250gr, ıspanak

1 adet, 200 gr, soğan

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

1 silme çay kaşığı pul biber

 

Benzer Tarifler