İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kate ile William'ın Düğün Börekleri

Oylama 0/5
Zeytinyağı, tereyağı ve taze baharatları büyük bir tencereye koyun ve yüksek ateşe alın. Tencerenin çapı yaklaşık 24 santimetre, derinliği de yaklaşık 12 santimetre olmalı. Rastgele doğranmış soğanlarla, doğranmış eti de ekleyin. İncik kemiği ve birkaç tutam tuzla karabiberi de koyun. 10 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin. Domates salçasını, birayı, unu ve et suyunu da ekleyip iyice harmanlayın ve pişmeye bırakın. Tencerenin altını iyice kısın. Kapağını kapatın. Bir saat boyunca arada karıştırarak pişirin. Bir saat dolduğunda içine Frenk arpasını ekleyin. Kapağını kapadıktan sonra tekrar bir saat boyunca pişmeye bırakın. Kapağını açık 30 dakika daha ağır ağır pişirin. Etler parçalanacak hâle gelmeli ve sosu da koyulaşmalı. Üstünde kalan yağları kaşıkla alın. Hardalı, Worcestershire sosunu ve rendelenmiş peyniri ilave edin. İsteğe göre çeşnilendirin. Güveciniz koyulaşırken unu, içyağını ve tereyağını bir kaseye alıp büyük bir tutam tuz ekleyin. Başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak tereyağını una yedirin. Mısır gevreğine benzer bir hâle gelmesi gerekiyor. 125 mililitre soğuk suyu yavaşça dökün. Kaba bir hamur hâline getirmek için parmaklarınızla nazikçe toparlayın. Çok fazla yoğurmayın. Hamuru streç filmle sarın. Kullanacağınız ana kadar buzdolabında saklayın. Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. İncik kemiğini çıkarın ve sıcak etli güveci kepçeyle turta kalıbına alın. 24x30 santimetre büyüklüğünde ve 4 santimetre derinliğinde olması yeterli. Turta kalıbının kenarlarına çırpılmış yumurtadan sürün. Temiz bir yüzeyi unlayın. Merdanenizi de unladıktan sonra hamuru 1 santimetre kalınlığında açın. Turta kalıbınızdan biraz daha büyük olsun. Dikkatli bir şekilde kalıbın üstüne serin. Kenardan sarkan hamurları kesin. Hamurun kenarlarını bastırarak kalıba yapıştırın. Üstüne yumurta sürün. Sıcak fırının en alt rafında 45-50 dakika kadar pişirin. Hamurunuzun nar gibi kızarması gerekiyor. Buharda pişirilmiş, süzülmüş yeşilliklerle servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Jamie Oliver