Tarif

500 gr kokoreçi kasabınıza önceden sipariş edebilirsiniz veya güvendiğiniz kokorecinizden çiğ şekilde alabilirsiniz. Aklınızda bulunsun eskiden beri içinde uykuluk olan kokoreç makbuldür.

500 gr'lık kokoreçin tek parça olması daha iyi olur. Dilimletmeyin ki kurumasın.

Kokoreçi bütün halde ızgara izi vermek için tavada güzelce kızartın, mühürleyin.

Ardından 180 derece fırında orta raflardan birine alın ve 35-40 dk kadar pişmeye bırakın. Fırın tepsisine yerleştirirken altına biberiye gibi otlar atarsanız daha aromatik bir lezzet elde edebilirsiniz.

Bu arada biberleri julyen doğrayıp kenara alın.

Katmerleri yapışmaz tavada güzelce gözleme gibi pişirin ama yağlı bir hamur olduğu için tavaya yağ eklemeyin. Hamurları pişirmek 15 dakika sürecektir.

Fırından çıkan kokoreç tepsisine biberleri atın kokoreçin yağı ve tepsinin ısısı ile yumuşasın.

Sıcak kokoreçi chunk dediğimiz iri parçalar halinde doğrayın ve istediğiniz gibi baharatlandırın.

Önceden pişirdiğimiz katmerleri tavaya alın, biberleri atın. Doğradığınız kokoreçi katmerin üzerine yayın. Kimyon, kekik ve az pul biber ve biraz tuz mutlaka koyun üzerine cheddar rendeleyin ve diğer katmeri üzerine kapatın. Düşük ısıda tava da iki tarafını da güzelce kızartın.

Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 500 gr katmer hamuru
  • 500 gr kokoreç
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biberi
  • 200 gr Cheddar peyniri
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam acı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler