Tarif

Tencereyi ocağa koyup içine 1 litre su dökün, biraz da tuz atıp suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine midyeleri koyup tencerenin kapağını kapatın ve ağızlara açılıncaya kadar midyeleri haşlanmaya bırakın.

Soğanın kabuklarını soyup küçücük küplere doğrayın.

Ayrı bir tencereyi ocağa koyup içine zeytinyağı dökün, dolmalık fıstıkları da ekleyip hafif pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun.

Dolmalık fıstıklar pembeleşince doğranmış soğanı ekleyin ve beraberce kavurmaya devam edin.

Soğanlar da pembeleşince tuz, yenibahar, kimyon, bolca karabiber ve kuş üzümünü ilave edip iyice karıştırın. 1,5 su bardağı kavılca bulgurunu da ekledikten sonra kısa bir süre daha karıştırarak kavurun.

Kavılca bulgurunu iyice karıştırdıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve bulguru pişmeye bırakın.

Açılan midyeleri tencereden alıp bir tabağın içine dizerek soğumaya bırakın. Böylece içlerini daha rahat doldurabilirsiniz.

Pişen pilavın altını kapatıp ılınmaya bırakın.

Açık midyelerden birini elinize alın, bir kaşık yardımıyla Ilınan pilavdan alıp midyenin yarısına yerleştirin. Midyeler piştikçe içi şişecektir. Tüm malzemeye aynı işlemi uygulayın.

İçi dolan midyeleri düzenli bir şekilde tencerenin içine yerleştirin. Üzerlerine ağırlık yapıp pişerken açılmalarını önlemek için düz bir tabağı midyelerin üstünde kapatın ve 2,5-3 su bardağı kadar suyu da döküp tencerenin kapağını kapatarak midye dolmalarını 20 dakika pişmeye bırakın.

Pişen midye dolmalarının altını kapatıp ılınmaya bırakın.

Ilınan midye dolmalarını servis tabağına yerleştirin, yanında limon dilimleriyle servis edin. 

Malzemeler

  • 25 adet midye
  • 1 litre su
  • 1 adet limon

İç harç için:

  • 1 adet soğan
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tutam tuz
  • 2 tutam yenibahar
  • 2 tutam kimyon
  • 1 tutam karabiber
  • 1 avuç kuş üzümü
  • 2 su bardağı kadar Kavılca bulguru
  • 2 su bardağı kadar su

Benzer Tarifler