Tarif

Soğanın kabuklarını soyup dört parçaya bölün ve ince ince yarım ay şeklinde doğrayın.

Tencereyi ocağa koyup içine 4 yemek kaşığı tereyağını ekleyip eritin.

Eriyen yağın içine soğanları koyup saydamlaşıp pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların üzerine tuz serpin.

Pırasaları da orta büyüklükte diagonal parçalara kesin.

Soğanlar saydamlaşınca pırasaları da ekleyip beraberce kavurun ve pırasalar çok ölmeden kavılca bulgurunu da ekleyin. Bulgur, soğan ve pırasayla karışıp yağı iyice çekinceye dek karıştırın.

Ayrı bir tavanın içine şehriyeleri kavurmak için 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin. Yağ eriyince şehriyeleri ekleyin ve hafif kahverengi oluncaya dek kavurun.

Kavılca bulguru yağ soğan ve pırasayla iyice karıştıktan sonra üzerine üstünü yarım parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kavrulmuş şehriyeleri de ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak bulguru suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakın.

Pilav suyunu çektikten sonra da altını kapatıp demlenmesi için bir süre bekletin.

Demlenen pilavı servis edin. 

Malzemeler

  • 500 gram Kavılca bulguru
  • 1 adet soğan
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tutam tuz
  • 2 adet pırasa
  • 2 avuç kadar tel şehriye
  • 1 ölçü sıcak su

Benzer Tarifler