Kavrulmuş Avustralya Akasyası Tohumlu Peynirli Sodalı Ekmek

Kavrulmuş Avustralya Akasyası Tohumlu Peynirli Sodalı Ekmek

Tarif

Fırını önceden 200° dereceye ısıtın ve orta boy dikdörtgen bir baton kek kalıbını yağlayın. Unu büyük bir kaseye eleyin ve tuzu, çekilmiş Avustralya akasya tohumunu ve custard tozunu karıştırın. Yapışkan bir hamur elde edene kadar sütü sürekli karıştırarak yavaşça ekleyin.

Hamuru hazırlanmış kalıba dökün ve üstüne peynir serpiştirin. Fırına yerleştirin ve 30 dakika veya kabarıp altın rengini alana kadar pişirin.

Sodalı ekmeği kalın dilimlere kesin ve üzerine tereyağ sürerek şeker pekmezini gezdirin.

Malzemeler

Sodalı ekmek

  • 3 bardak kendinden kabaran un
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı Akasya tohumu, çekilmiş
  • 1 çorba kaşığı custard tozu
  • 1 ½ bardak süt
  • ½ bardak çedar peyniri, rendelenmiş
  • Tereyağ ve şeker pekmezi, servis için

Benzer Tarifler