İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kavrulmuş Kimyon ve Sumaklı Havuçlu Mandalina Salatası

Oylama 0/5

Mandalinanın kabuklarını soyun ve dilimlerine ayırın. Üzerindeki beyaz lifleri iyice temizleyin.

Bir tencereye şekeri serpin ve ateşte yavaş yavaş eritin. Şekeri eritirken içerisine ½ mandalinanın suyunu ekleyin ve karıştırın. Şeker renk değiştirmeye başladığı anda karıştırarak topaklanmasını engelleyin. Kaynamasını engellemek için küçük ocağa alın ya da altını kısın.

Düz bir zemine silpatı serin.

Bir maşa yardımıyla mandalina dilimlerini erimiş şekerin içine atıp çıkartın ve silpatın üzerine koyun. Bu işlemi hızlıca yapmaya özen gösterin. Mandalinaları soğumaya bırakın.

Havuçların kabuklarını soyun ve bir kaba havuçları dilediğiniz şekilde rendeleyin.

Tavayı ateşe koyun ve ısıtın. Kimyon tohumlarını sıcak tavaya koyup tavayı sallayarak kavurun. Kavrulan kimyon tohumlarını havana aktarın. İçine kaya tuzu, sumak ekleyin ve havanda iyice ezin.

Salata sosu için ayrı bir kaseye hardalı, sumağı, pekmezi, kabak çekirdeğini ve ay çekirdeğini ekleyip karıştırın. Sızma zeytinyağını ilave edin. Küçük bir rende yardımıyla mandalina kabuğunu da kaseye rendeleyin ve mandalina suyunu da ilave edin. Hepsini karıştırın. Tuz, karabiberi ekleyin ve tekrar karıştırın.

Servis tabağınızın içerisine havuç rendesini yerleştirin. Üzerine bolca salata sosundan gezdirin. Kavurduğunuz baharatları da üzerine serpiştirin. Soğumuş olan mandalina şekerlemelerini de salatanızın üzerine yerleştirin. Birkaç yaprak da taze nane ekleyin. Servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza