Kavuzlu Buğday Unundan Yemişli Ay Kurabiyesi

Kavuzlu Buğday Unundan Yemişli Ay Kurabiyesi
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 27 Kasım saat 16:35 | Cumartesi 28 Kasım saat 02:00

Tarif

Bir mutfak robotunda, ½ su bardağı unu fındık ve bademle karıştırın ve ince bir şekilde öğütülene kadar çekin. Bir kasede un ve yemiş karışımı ve kalan 1 su bardağı un ve tuzu karıştırın.

Bir mikser ile, bir kasede tereyağı ve yarım su bardağı şekeri orta-yüksek hızda soluk ve kabarık olana kadar, yaklaşık 2 dakika çırpın. Vanilyayı da ekleyip, çırpın. Mikser düşük hızda çalışırken, un karışımını iki seferde ekleyin ve birleşene kadar çırpın.

Bir yemek kaşığı büyüklüğünde hamur topunu 8 cm olacak şekilde açın. Parmaklarınızı kullanarak, hamura ay şekli verin. Uçları hafifçe merkeze doğru sivrilterek ortasının en geniş yeri olmasını sağlayın. Kalan hamurla işlemi tekrarlayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsilerine yaklaşık 3 cm aralıklarla ayları yerleştirin.  Kurabiyeler çok katı olana kadar, yaklaşık 30 dakika dondurun veya soğutun.

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Yarısında çevirerek, kurabiyelerin kenarları altın rengine dönmeye başlayana kadar 16-18 dakika pişirin. 5 dakika soğuması için kağıtları tel bir ızgaraya aktarın, ardından tamamen soğuması için kurabiyeleri ızgaraya aktarın. Kurabiyeleri kalan 1 su bardağı şekerin içinde yuvarlayın. (Kurabiyeler hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 5 güne kadar saklanabilir.)

Malzemeler

ORTALAMA 30 ADET

1 ½ su bardağı kavuzlu buğday unu
½ su bardağı beyazlatılmış bütün fındık, kavrulmuş
¾ su bardağı beyazlatılmış bütün badem, kavrulmuş
¼ tatlı kaşığı tuz
1 ½ kalıp (¾ su bardağı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
1 ½ su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Benzer Tarifler