Tarif
Bir mutfak robotunda, ½ su bardağı unu fındık ve bademle karıştırın ve ince bir şekilde öğütülene kadar çekin. Bir kasede un ve yemiş karışımı ve kalan 1 su bardağı un ve tuzu karıştırın.
Bir mikser ile, bir kasede tereyağı ve yarım su bardağı şekeri orta-yüksek hızda soluk ve kabarık olana kadar, yaklaşık 2 dakika çırpın. Vanilyayı da ekleyip, çırpın. Mikser düşük hızda çalışırken, un karışımını iki seferde ekleyin ve birleşene kadar çırpın.
Bir yemek kaşığı büyüklüğünde hamur topunu 8 cm olacak şekilde açın. Parmaklarınızı kullanarak, hamura ay şekli verin. Uçları hafifçe merkeze doğru sivrilterek ortasının en geniş yeri olmasını sağlayın. Kalan hamurla işlemi tekrarlayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsilerine yaklaşık 3 cm aralıklarla ayları yerleştirin. Kurabiyeler çok katı olana kadar, yaklaşık 30 dakika dondurun veya soğutun.
Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Yarısında çevirerek, kurabiyelerin kenarları altın rengine dönmeye başlayana kadar 16-18 dakika pişirin. 5 dakika soğuması için kağıtları tel bir ızgaraya aktarın, ardından tamamen soğuması için kurabiyeleri ızgaraya aktarın. Kurabiyeleri kalan 1 su bardağı şekerin içinde yuvarlayın. (Kurabiyeler hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 5 güne kadar saklanabilir.)
Malzemeler
ORTALAMA 30 ADET
1 ½ su bardağı kavuzlu buğday unu
½ su bardağı beyazlatılmış bütün fındık, kavrulmuş
¾ su bardağı beyazlatılmış bütün badem, kavrulmuş
¼ tatlı kaşığı tuz
1 ½ kalıp (¾ su bardağı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
1 ½ su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya özütü