Kayık Noodle Çorbası

Kayık Noodle Çorbası

Tarif

Noodle’ları 1 saat kadar soğuk suda bekletin. Sarımsağı soyup ezin. Limon otunu ezin. Bu malzemeleri bir tenceredeki et suyunun içine katın ve 30 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Bifteği dilimleyin. Taze soğanları halka halka doğrayın. Sosu süzün ve tekrar kaynatın. Suda beklemiş noodle’ları ve soya fasulyelerini bir süzgece koyup et sosunun içine daldırarak 10 saniye bekletin. Eşit miktarda noodle ve soya fasulyesini kaselere servis edin. Dilimlediğiniz biftekleri bir süzgece koyup et sosunun içine daldırarak 20 saniye bekletin ve tabaklara ekleyin. Et sosunu kepçeyle üstlerine aktarıp servis edin.

Malzemeler

  • 10 gram pirinç noodle'ı
  • 200 gram biftek
  • 75 gram soya fasulyesi
  • 2 adet taze soğan
  • 1 ölçü kişniş yaprağı

Et sosu için:

  • 1 diş sarımsak
  • 1 sap limon otu
  • 3 dal kişniş
  • 1 litre dana eti suyu
  • 2 adet yıldız anason
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yarım yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nam pla (balık sosu)
  • 1 ölçü taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler