Kayısı ve Fındıklı Franjipanlı Kek

Kayısı ve Fındıklı Franjipanlı Kek
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Şarap, 3 su bardağı su, 1/4 su bardağı şeker, vanilya çubuğu ve çekirdekleri ve tarçın çubuğunu düz kenarlı büyük bir tavada karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırarak orta ateşte kaynatın. Kayısıları kesilmiş tarafları aşağı gelecek şekilde ekleyin. Üstünü pişirme kağıdıyla örtün ve kayısılar yumuşayana kadar 3-5 dakika pişirin. Oluklu bir kepçe kullanarak, haşlanmış kayısıları alçak kenarlı bir fırın tepsisine veya tabağa aktarın.

Poşe sıvısını kaynatın ve yaklaşık 20 dakika yaklaşık 3/4 su bardağına düşene kadar pişirin.

Bu arada, fırını önden 200 dereceye ısıtın ve tepsiyi alt kısıma yerleştirin. Fındıkları ve kalan 1/2 su bardağı şekeri mutfak robotunda birleştirin ve un kıvamında olana kadar öğütün. Tereyağı, un, 1 yumurta, likör, tuz ve vanilya özünü ekleyin. Franjipan pürüzsüz olana kadar çekmeye devam edin.

Milföy hamurunu fırın kağıdı kaplı fırın tepsisine açın. Bir soyma bıçağı yardımıyla, hamurun etrafında yaklaşık 4cm kalınlığında bir sınır çizin.

Bir çatalın dişlerini kullanarak, sınırın içinde kalacak şekilde milföy hamurunun her yerini delin. Franjipanı sınırın içine eşit bir katman olarak yayın. Haşlanmış kayısıları franjipanın üstüne, kesilmiş tarafları aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Bir fırça ile poşe sıvısını hafifçe sürün. Çırpılmış yumurta ve kremayı karıştırın, ardından milföy hamurunun kenarına hafifçe sürün.

Hamur kabarık ve altın sarısı olana kadar 35-40 dakika pişirin. Izgara bir tele aktarın ve kayısıların üzerine biraz daha fazla poşe sıvısı sürün. Tamamen soğumaya bırakın.

Malzemeler

1 adet 30x40 kek için;

Pinot Grigio gibi 1 şişe (750 ml) beyaz şarap

3/4 su bardağı şeker

1 vanilya çubuğu, yarılmış ve sıyrılmış

1 çubuk tarçın

10-12 kayısı (yaklaşık 900 gr), ikiye bölünmüş ve çekirdeksiz

2/3 su bardağı blanşe fındık, kavrulmuş

6 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında

2 çorba kaşığı çok amaçlı un

2 büyük yumurta, 1 tanesi hafif çırpılmış

1 çorba kaşığı fındık likörü

3/4 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı saf vanilya özü

1 adet 30x40 cm’lik milföy hamuru, çözülmüş

1 çorba kaşığı ağır krema

Benzer Tarifler