Kayısılı Cheesecake

Kayısılı Cheesecake
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 26 Ekim saat 06:50 | Pazartesi 26 Ekim saat 11:30

Tarif

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. 23 cm’lik tabanı çıkabilen bir tart kalıbına pişirme kağıdı serin.

Tabanı hazırlayın: Orta boy bir kapta çekilmiş graham krakerleri, eritilmiş tereyağını, şekeri ve tuzu karıştırın. Kraker karışımını kalıbın altına sıkıca bastırın. Katılaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Tamamen soğuması için kalıbı tel bir ızgaraya aktarın.

Dolguyu yapın: Fırın sıcaklığını 160 dereceye düşürün. Kelepçeli kalıbın dışını çift kat folyo ile sarın. Kaynatmak için bir su ısıtıcısına su koyun. Pedal aparatı takılı bir stand mikser ile krem peyniri orta hızda kabarık ve pürüzsüz olana kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Hızı düşürün. Yavaş, sabit bir akışta şeker ekleyin. Tuzu ve vanilyayı ekleyin. İyice birleşene kadar çırpın. Yumurtaları, her seferinde 1 tane olmak üzere, her biri iyice karışana kadar çırparak ekleyin (fazla karıştırmayın). Krem peynirli dolguyu tabanın üzerine dökün.

Kelepçeli kalıbı derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Kelepçeli tavanın yarısına kadar kaynar suyu dikkatlice tepsinin içine dökün. Çizkeyk katılaşıp, ortası hala titrek olana kadar, yaklaşık 75 dakika pişirin.

Kelepçeli tavayı tel bir ızgaraya aktarın ve folyoyu çıkarın. Tamamen soğumaya bırakın. Üstü açık bir şekilde en az 24 saat buzdolabında saklayın. Kalıbı açmadan önce gevşetmek için kekin kenarı boyunca bir bıçak dolaştırın.

Glazür için: Küçük bir kapta jelatini suyla karıştırın ve 5 dakika yumuşatın. Bu arada kayısı marmelatını orta-düşük sıcaklıkta yaklaşık 2 dakika ısıtın. Yumuşatılmış jelatini ekleyin ve birleşmeleri için karıştırın. Hafifçe soğumaya bırakın ve sonra çizkeykin üzerine süzün. Düz bir katman olarak yayın ve yaklaşık 2 saat donması için soğutun.

 

Malzemeler

Taban için:

8 Büyük boy Graham krakeri (140 gr.), ince çekilmiş (1 su bardağı)

2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş

2 çorba kaşığı şeker

Bir tutam iri çekilmiş tuz

 

Dolgu için:

900 gr (dört adet 225 gr) krem peynir, oda sıcaklığı

1 1/2 su bardağı, ek olarak 2 yemek kaşığı şeker

Bir tutam tuz

1 tatlı kaşığı saf vanilya özü

4 büyük yumurta, oda sıcaklığında

 

Glazür için:

1 1/2 tatlı kaşığı soğuk su

1/2 tatlı kaşığı aromasız jelatin

370 gr’lik (1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı) kavanozda kayısı marmelatı

Benzer Tarifler