Kayısılı Havuçlu Zeytinyağlı Çalı Fasulye

Kayısılı Havuçlu Zeytinyağlı Çalı Fasulye
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Perşembe 9 Nisan saat 07:45 | Perşembe 9 Nisan saat 16:00

Tarif

Isınan döküm tencereye zeytinyağı konulur. Bütün soğan dörde bölünerek eklenir. Biraz sotelendikten sonra havuçlar eklenir. Havuçlar sotelendikten sonra kuru kayısı ortadan ikiye bölünerek  eklenir. Hepsi kavrulur, fasulyeler eklenir üzerine zeytinyağı ve tuz, karabiber eklenip kartuş kapatılarak kısık ateşte pişirilir.

Servis:

Çalı fasülyesinden ayıklanır kılçıklar. (uzun, uzun). Derin yağda (Zeytinyağında) kızartılır. Trunç tozu, portakal kabuğu yoksa limon kabuğu rendesi ile üzerine konur.

Malzemeler

  • Çalı fasulye
  • Tatlı Soğan (Yaz soğanı)
  • Havuç
  • kayısı
  • Sızma Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Benzer Tarifler