İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kayısılı Kurabiye

Oylama 0/5
Limonun kabuğunu rendeleyin. Unla, tereyağıyla, pudra şekeriyle ve yumurta sarısıyla yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırını 180 dereceye getirin. Un serptiğiniz tezgahta hamuru 3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 6,5 cm çapında yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlakların yarısının ortasına 2,5 cm çapında delikler açın. 6,5 cm'lik yuvarlakları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üstlerine yumurta sürün. Delik açtığınız yuvarlakları üstlerine koyup onlara da yumurta sürün. Kurabiyelerdeki deliklere bir kaşık reçel koyun. Kurabiyeleri fırında kızarana kadar 12 dakika pişirin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen