Tarif

Limonun kabuğunu rendeleyin. Unla, tereyağıyla, pudra şekeriyle ve yumurta sarısıyla yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırını 180 dereceye getirin. Un serptiğiniz tezgahta hamuru 3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 6,5 cm çapında yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlakların yarısının ortasına 2,5 cm çapında delikler açın. 6,5 cm'lik yuvarlakları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üstlerine yumurta sürün. Delik açtığınız yuvarlakları üstlerine koyup onlara da yumurta sürün. Kurabiyelerdeki deliklere bir kaşık reçel koyun. Kurabiyeleri fırında kızarana kadar 12 dakika pişirin.

Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 150 gram un
  • 100 gram tereyağı
  • 50 gram pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 150 gram kayısı reçeli

Benzer Tarifler